ASELSAN ZOKA’nın Endonezya’ya Siparişleri Teslim Edildi

Türk savunma sanayi devi ASELSAN’ın geliştirdiği denizaltı torpidoları ZOKA’nın Endoyezya’dan yapılan siparişleri dün itibariyle ulaştı.

24.10.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-10:38) ASELSAN ZOKA’nın Endonezya’ya Siparişleri Teslim Edildi

Türkiye Savunma Sanayi'nin ihracat kalemlerine ZOKA-Akustik Torpido Karşı Tedbir Karıştırıcı ve Aldatıcıları da eklendi. Endonezya'nın Aselsan'dan aldığı torpidoların bu ülkeye teslimatı 22 Ekim'de tamamlandı. Endonezya'nın denizaltılarda kullanacağı ZOKA gemi gürültüsünü taklit ederek düşman güçlerinin attığı torpidoları kendi üzerine çekiyor. Saldırıyı bu yolla önleyen ZOKA Türk donanmasına dahil tüm denizaltılarda kullanılıyor.

Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nin kullandığı Nagapasa sınıfı Tip 209/1400 denizaltılarında kullanılacak olan ZOKA’nın ilk yurt dışı siparişi böylece tamamlanmış oldu.

ZOKA ÖZELLİKLERİ

ZOKA, savaş gemilerini koruma altına alıyor. Düşman tarafından atılan güdümlü mermi veya torpidolara karşı koruma sağlayan sistem gemi üzerine gelen mühimmatları yanıltabiliyor.

Gürültü engeli oluşturarak torpidoları aldatan ve kafalarını karıştıran Zoka, platformlara hayati zaman kazandırıyor. Modern sinyal işleme ve karıştırma tekniklerini durum farkındalığı ile birlikte kullanan sistem, atıştan sonra da uygulayacağı taktiği otomatik olarak seçebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal