Arya İsmi Ne Demek?

Ebeveyn adayları yeni doğacak çocukları için isim ararken, karşılarına çıkan birçok isim oluyor. Anne ve babaların en çok merak ettiği konu ise isimlerin ne anlama geldiğidir. Peki, Arya isminin anlamı nedir?

26.01.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-17:42) Arya İsmi Ne Demek?

Yeni doğacak çocuklara isim bulma telaşı anne ve babaları sararken, popüler isimler ön plana çıkmaktadır. Bunlardan biri olan Arya isimi de sıklıkla araştırılan isimlerin başında gelmektedir. En çok araştırılan konu ise Arya isminin Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediğidir.

ARYA NE DEMEK?

Arya ismi, son döneminin trend isimlerinden bir haline geldi. Kökeni Hint Avrupa dillerine dayanan Arya ismi, operada kullanılan bir müzik eserine verilen isimdir. Solist eşliğinde söylenen kısa operadır. Ayrıca denizcilik terimi olarak da karşımıza çıkmaktadır.

ARYA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Son dönemde çok revaçta olan Arya ismi, asilliği ve soyluluğu temsil eden bir isimdir. Kudreti, azmi ve kararlılığı da ifade eder. El attıkları her işte başarılı olmaları da bu ismin özelliklerinden biridir. Keskin bir zekaya sahi olan Arya ismindeki kişilerin neşeli olması da ismin bir diğer özelliği olarak bilinir.

Arya ismi Arapça kökenli bir isim olmadığından dolayı Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen isimlerdendir. Dini bir isim olmayan Arya, kız çocukları için tercih edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal