Arsenal, Manchester City'den Gabriel Jesus'u transfer etti! Oyuncuyla ilgili yaşanan gelişme futbol dünyasında büyük ses getirdi

Manchester City'den ayrılan Brezilyalı forvet Gabriel Jesus'un yeni adresi resmen belli oldu. Golcü yıldız İngiltere'nin bir başka önemli ekiplerinden Arsenal ile anlaşmaya vardı.

04.07.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-12:34)

Manchester City'nin Brezilyalı yıldızı Gabriel Jesus ile ilgili oldukça flaş gelişmeler yaşanıyor. Oyuncunun Manchester City sonrası hangi takıma transfer olacağı büyük merak konusu haline gelmişken yıldız isimle ilgili kritik gelişme gerçekleşti. 25 yaşındaki yıldız oyuncu İngiliz ekibi Arsenal'in yolunu tuttu.

Resmen açıklandı

Gabriel Jesus,'un Manchester City'den ayrılığı sonrası yeni adresi herkes tarafından merak konusu haline gelmişti. Pep Guardiola'nın takımında düşünmediği Brezilyalı oyuncuya birçok Avrupa ekibi transfer teklifi yapmıştı. Oyuncunun tercihi ise Londra ekiplerinden Arsenal oldu.

25 yaşındaki dünya yıldızını resmen açıklayan Arsenal futbolcunun 9 numaralı formayı terleteceğini açıkladı ve 5 yıllık sözleşme imzalandığını belirtti. Bu transferde Arsenal'in kasasından 45 milyon sterlin çıkacağı aktarıldı.

Yıldız oyuncu Arsenal'e katıldı.

Futbolcunun kariyeri

Brezilyalı yıldız Gabriel Jesus futbol hayatına ülkesi Brezilya'nın Palmeiras takımında başladı. Ardından ise başarılı performansıyla Manchester City'nin yolunu tuttu. Son olarak ise takımın teknik direktörü Pep Guardiola'nın düşünmediği oyuncu İngiliz ekibi Arsenal'e transfer oldu.

Önemli başarıları var

Gabriel Jesus kariyerinde pek çok önemli başarı elde etti. Oyuncu Manchester City ile 4 kez Premier Lig'i kazandı. 4 kez İngiliz Kupası'nı kazandı. 1 kez FA CUP ve İngiliz Süper Kupasını' da başarı koleksiyonuna ekledi. Ayrıca önceden Brezilya'da Palmeiras takımında lig şampiyonluğu ve ülkesi Brezilya Milli Takım'ı ile Olimpiyat ve Amerika Kupası'nı kazandı. Oyuncu kazandığı başarılarla dikkatleri üzerine çekti.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal