Arpacık nedir, neden olur, nasıl geçer? Arpacığa karşı savaşan 4 etkili doğal çözüm

Gözün enfeksiyon kapması ile ortaya çıkan, göz kapağında şişlik yaratan arpacığı doğal yollar ile yok etmek mümkün! İşte arpacığa iyi gelen yöntemler…

02.04.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-09:52)

Arpacık, göz kapaklarında yer alan ve salgı bezi olarak bilinen yerlerin farklı nedenlerden dolayı enfeksiyon kapmasına verilen isimdir. Arpacık ile birlikte o bölgede şişlikler meydana gelir. Genellikle kırmızı renkli olan bu durumdan dolayı kişinin kaşınma hissine sahip olması çok normaldir. Bunun yanı sıra zaman zaman ağrı da arpacık ile birlikte ortaya çıkar. 

Doğal yöntemlerle arpacık tedavisi

Sıcak kompres

Arpacık sorununun ortaya çıkmasının hemen ardından yapılacak olan ilk şey sıcak kompres uygulamaktır. Bunun için 15 dakika boyunca kompresin yapılması şarttır. Aynı zamanda gün içinde minimum 5 kere bunu yapmak gerekiyor.

Kekik yağı

Arpacığa çözüm arayan kişiler için tavsiye edilen bir diğer yöntem ise kekik yağının kullanımıdır. Bunun için ilk olarak yağı edinin. Daha sonra yapılacak olan şey ise bunu pamuğa dökmek.

Arpacığa ne iyi gelir?

Çok fazla olmasına gerek yok 2 ya da 3 damla yeterli. Sonra çok sert olmayacak bir biçimde bunu arpacık üstüne uygulamak kısa süre içinde sonuç almanızı sağlar. Kekik yağının en dikkat çekici özelliği ise antiseptik olmasıdır. Bu durum büyük bir avantajdır.

Patates

Patates ile arpacığa çare olmak mümkün. İlk olarak bir patatesi güzel bir biçimde rendeleyin. Bunun ardından ise hem temiz hem de ince olan bir beze bunun sarılması lazım. Arpacığın üstüne bunu koymak yeterli olacaktır. Özellikle bu şekilde kabarıklık en kısa zaman dilimi içinde sona erer.

Sarımsak

Bunların içinde sarımsak kullanımı çok yaygındır. Bu ürün insan bağışıklık sistemini çok iyi bir hale getirir. Bu yüzden gün içinde 10 ya da 12 tane sarımsak yemek, arpacığın yok edilmesi için son derece etkili bir yol olarak tanımlanır.

Arpacık tedavisi son derece önemlidir. Yukarıda ifade edilmiş olan yöntemlerin işe yaramaması durumunda doktora gitmek gerekiyor. Özellikle çok şiddetli bir ağrı varsa bunu hemen yapmak lazım. Bunların haricinde yüksek ateş, lenf bezlerinin şişmesi, göz beyazının kırmızı olması gibi durumların ortaya çıkması haline en kısa süre içinde doktora gitmek şarttır.

Arpacıktan korunma yolları

Arpacığa ne iyi gelir?

Arpacıktan korunmanın yollarını iyi bir biçimde bilmek ve bunlara tam bir uyum sağlamak şarttır. Özellikle yüz hijyenine çok dikkat etmek lazım. Bunun yanı sıra elimizi yüzümüzden uzak tutmamız bir diğer unutulması gereken şeydir. Özellikle yüz bölgesinde kullanılan kozmetik ürünlerin içinden iyi ve cilde zararsız olanları seçmek mantıklı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal