Arpa chain nedir? Arpa coin alınır mı, geleceği var mı? Hangi ülkenin?

Kripto para yatırımcıları tarafından Arpa Chain hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peki, Arpa Chain nedir, ne işe yarar? Arpa chain geleceği nasıl, alınır mı? İşte detaylar...

16.07.2022-16:51 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-16:51)

Arpa chain, gizliliği koruyan bir hesaplama ağı olarak çalışması için oluşturulan bir katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Bu, veri gizliliği ve güvenliği adına oldukça yüksek standartlar korumaktadır. Ayrıca, blok zinciri ağlarının işlem hacmine çarpıcı bir destek de sunar. Arpa, gizlilik ve hesaplama doğruluklarını korumak adına Secure Multi-Party Computation ile gizli paylaşım teknolojisi kullanmaktadır. 

Arpa Chain, veri kullanımını mülkiyetten ayırabilmek ve kiralama sağlamak için 2018 yılı Nisan'da kurulmuştur. Arpa'nın MPC protokolü, veri güvenliği sunarken çeşitli işletmeler adına ortak veri analiziyle veri sinerjisi de sağlamaktadır.

Arpa coin ne oluyor?

Arpa coin Arpa chainin yerel tokeni olarak biliniyor. Token sahibi olanlar, veriye ödeme yapmak ya da hesaplama gücü özelliğini kullanabilmektedir. Ayrıca alanı kiralamak da dahil ağın bütün özellikleri ile işlevlerine erişim sağlanabilir. Arpa token, hesaplama maliyeti, veri kiralama, model kullanım ücreti karşılama ve değer göndermek amacıyla kullanılabilmekte. Özellikle ARPA, 2.000.000.000 tokenlik sınırlı bir arza sahip bir ERC-20 tokenidir.

 arpa chain

Arpa coin nasıl alınıyor?

Arpa coin kripto borsalarının çoğunda işlem görüyor. Arpa coinin işlem gördüğü Binance, MEXC, Bitget, BingX borsalarından hesap açarak yatırımınızı yapabilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal