Arnavutluk 8 Milyon Euro Ayırdı! Türk SİHA’larının Arnavutluk Yolculuğu Başladı!

Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçlarını (SİHA) envanterine katma hazırlığında bulunan ülkelere Arnavutluk da geldi. Arnavutluk Parlamentosu, Türk SİHA'ları için 8 milyon euronun üzerinde ek bütçe ayırdı.

29.06.2021-11:57 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-14:30) Arnavutluk 8 Milyon Euro Ayırdı!  Türk SİHA’larının Arnavutluk Yolculuğu Başladı!

Türk SİHA'ları kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Uluslararasına bir üne sahip olan SİHA’lar için Arnavutluk ülkesi de ulusal güvenliğini sağlamak nedeniyle Türkiye'ye adım attı. Arnavutluk ise Türk SİHA’ları için tam 8 milyon 200 bin euroluk ek bir bütçe ayırdı. Tercihlerini Türk SİHA'larından yana kullanan ülkeler içine Arnavutluk da dahil oldu. Arnavutluk ülkesinin parlamentosu, Türk SİHA'larının temini için sağlanan 8 milyon 200 bin euroluk ek bütçeye de onay verdi. Meydana gelen bu gelişme, Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi ve askeri yetkililerin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaşandı. 

ALIMIN SİNYALLERİ VERİLMİŞTİ 

İçişleri Bakanı Bledar Çuçi, İstanbul'da bulunan Bayraktar üretim tesisini ziyaret etmesinin ardından alımın sinyallerini verip ve amacını bildirerek ‘Türk SİHA sistemlerinin, Arnavutluk'ta sivil ve askeri amaçla kullanılma olasılığını değerlendiriyoruz’ ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu ayrılan bütçede, Türkiye ile ortak gerçekleşecek altyapı yatırımları da ortak değerlenmeye alındı. Tiran Büyük Çevre Yolu, su kanalizasyon sahası ve Ulusal Tiyatro'nun inşası yatırımlar içinde bulunuyor. 

TÜRKİYE'NİN ARNAVUTLUK'A SİHA İHRACATI ŞİRİN PAYZIN'DA HAZIMSIZLIK YARATTI 


Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçlarını (SİHA) envanterine katma hazırlığı gerçekleştiren ülkelere Arnavutluk da eklendi. Arnavutluk Parlamentosu, Türk SİHA'ları için 8 milyon euronun üzerinde ek bütçe ayırdı. Türkiye'nin SİHA ihracatında üst üste açıkladığı güzel haberler ve elde ettiği bu başarı, kronik muhalif Şirin Payzın'da hazımsızlık yarattı. İhracat başarısına gölge düşürmek isteyen Payzın, Türkiye'nin İHA/SİHA satışını 'Arnavutluk kime karşı kullanmayı düşünüyor?' şeklinde eleştirmeye başladı. Çuçi, İstanbul'daki Bayraktar üretim tesisini ziyareti sonrası alımın sinyallerini vermiş, "Türk SİHA sistemlerinin, Arnavutluk'ta sivil ve askeri amaçla kullanılma olasılığını değerlendiriyoruz'' demişti. Bütçede, Türkiye ile ortak yürütülecek altyapı yatırımlarına da yer verildi. Tiran Büyük Çevre Yolu, su kanalizasyon sahası ve Ulusal Tiyatro'nun inşası yatırımlar arasında. 

KRONİKLERDE BÜYÜK HAZIMSIZLIK 

Türk İHA/SİHA'larına karşı devletlerin ilgisi her geçen gün artarken, bu durum bazılarını rahatsız ediyor. Son olarak Halk TV sunucusu Şirin Payzın, Türkiye'nin İHA/SİHA satışını "Arnavutluk kime karşı kullanmayı düşünüyor?" diyerek eleştirmeye kalktı. 

KÜÇÜMSEYEN PAYLAŞIMLAR YAPTI 

Payzın, ‘S 400 almayı düşünmez mi Türkiye'den?" ve "Bakalım bu başarı hikayesinin arkasında ne var?’ gibi iki farklı tweet daha atarak Arnavutluk'a İHA/SİHA satımını itibarsızlaştırmaya çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal