Son Dakika: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elmalı Davası hakkında Açıklama Yaptı

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine tutuklanan ruh hastası anne ve üvey babasının serbest bırakılması sosyal medyada büyük tepki topladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da açıklama yaptı.

29.06.2021-11:43 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-11:43) Son Dakika: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elmalı Davası hakkında Açıklama Yaptı

Antalya'da akıllara durgunluk veren bir olay meydana gelmişti. Üvey babalarından cinsel istismara uğrayan talihsiz iki küçük kardeş için sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle binlerce paylaşım yapılarak sanık anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepki gösteriliyor. 6 Ocak 2021'de gerçekleşen üçüncü duruşmada kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişlerdi. 

NE OLMUŞTU? 

Yaşanan rezil olay önceki sene haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbar etmesi üzerine gün yüzüne çıktı. Babaanne, henüz 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı. Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bıraklıldı. Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu. Bakanlıın açıklamasında her iki çocuğun da psiklojik destek aldığı belirtilerek "Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz" denildi. 

ÇOCUKLARIMIZA PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLMEYE BAŞLANMIŞTIR

Bakanlıktan gelen açıklamada çocuklara destek verileceği de belirtilerek 'Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur: 06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır. Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal