Arka cepte taşınan cüzdanlar vücudunuzun yapısını bozuyor!

Arka cebinizde taşıdığınız ürünler sağlığınızı doğrudan etkilemektedir. Cep telefonu, cüzdan ya da kullandığınız diğer materyaller, oturma biçiminizi direkt etkilemektedir. Kalçanıza ağrıya neden olduğu gibi yaşam kalitenizi de olumsuz şekilde etkilemektedir. Arka cebin yarattığı sorunları haberimizde yer verdik. İşte tüm detaylar…

17.01.2024-17:31 - (Son Güncelleme: 17.01.2024-17:31) Arka cepte taşınan cüzdanlar vücudunuzun yapısını bozuyor!

Arka cebimizdeki materyallerin zarar vermesinin başlıca sebepleri; Bel, omurga ve boynun bir şekilde birbirine bağlı bir sistemin içinde olmasıdır. Vücudunuzun yaratıldığı doğal konumu bozulduğunda zararları da beraberinde getirir.

Çoğunlukla erkeklerde görülür

Arka cepte cüzdan taşımanın zararları

Literatüre “Cüzdan sendromu” adıyla geçen sırt bölgesinde oluşan bozukluk çoğunlukla erkeklerde görülmekte olduğunu ifade eden uzmanlar, arka ceplerinde cüzdan taşımaları sebebiyle erkekler oturduklarında cüzdandan dolayı oluşan kabarıklık, kalçaları yere paralel olmasını engeller. Kalça ve bel kasları arasında dengesizlik ve gerginlik oluşur. Bu süreç devam ederse kronik kalça, bel ve bazen sırt ağrılarına yol açabilir. Henüz vücut yapısı tam şekillenmemiş ergenlerde, omurgada şekil bozukluğu ve skolyoz oluşmasına sebep olabilir. Dolayısıyla tasarımcılar tarafından, erkek pantolonlardaki arka cepler kalça kısmına değil daha aşağı uyluk kısmına dikildiği görülüyor.

Kadınlarda cüzdanı sendromu ne şekilde oluşur?

Bir yana eğilerek oturmak ve piriformis kasının spazmı da benzer sıkıntıları ortaya çıkartır. Kadınların hamileliğin son aylarında vücuttaki ağırlık merkezinin öne kayması sonucu piriformis kasının yürüme ya da oturma esnasında zorlanmasına bağlı olarak benzer şikayetlere rastlanır.

Arka cepte cüzdan taşımanın zararları

Hastalığın çeşitli sebeplerinin olabileceğini aktaran uzmanlar başlıca şu sebepleri sıralamaktadır;

 Arka cepte cüzdan taşıma

Uzun süreli sert zeminde bir yana doğru oturmak

İlgili bölgede yaşanan travma

Kalça kaslarının aşırı zorlanması (uzun süreli bisiklet kullanımı)

Duruş bozukluğu veya yürüyüş bozukluğu

Çömelip kalkma gibi aktivitelerinin sıklığı

Arka cepte cüzdan taşımanın zararları

Oturma pozisyonunda değişikliğe gitmekle beraber, cüzdanı arka cepte taşımayarak, ofis ortamında ergonomi konfora özen göstererek ayrıca gerekli sporlar yapılarak kaslar güçlendirilebilir.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal