Arı Sokmasının Hiç Bilmediğiniz Faydaları!

Arık sokmasının bazı durumlarda ciddi sorunlara neden olduğu bilinir. Peki arı sokmasının faydalarını biliyor musunuz? Sizin için araştırdık.

14.09.2017-10:51 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-14:56)

Arı zehri gerçekten yararlı olabilir mi? Bazı bilim insanları arı zehrinde bulunan melitinin hastalığa neden olan borrelia bakterisini öldürdüğünü belirtmişlerdir. Bizde sizler için arı sokmasının bilinmeyen faydalarını araştırdık. İşte detaylar…

ARI SOKMASININ BİLİNMEYEN FAYDALARI

Pek çoğumuz arıyı gördüğümüzde kaçarız ve arı sokması acılı bir durumdur. Ancak bir kadın, hayatını tehdit eden hastalığının geçmesi umuduyla haftada en az 20 defa arılara kendini sokturduğunu biliyor musunuz? Lyme hastası Ingrid Watt arıları bir cımbız yardımıyla sırtına tutup sokturuyor. Haftanın 3 günü en az 10 arının soktuğundan emin oluyorlar.

İnternetten sipariş edilen arıların iğneleri ciltte 20 dakika kadar bekletiliyor. Kulağa tuhaf gelse de 35 yaşındaki kadın, arı zehrinin ilaçların işe yaramadığı hastalığı kontrol altına aldığını ve çektiği acıya değdiğini ve yıllardır ilk defa bu kadar iyi hissettiğini söylüyor.

BİNLERCE YILDIR HER HASTALIĞA ŞİFA OLUYOR

Arı zehri binlerce yıldır ilaç olarak kullanılıyor. Antik Yunan doktorları, iltihap tedavisinde kullanırken Romalı filozof Gaius Plinius Secundus saçlardaki kellik sorununu yok ettiğini söylemiştir.

arı sokmasının faydaları

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER DE BU YÖNTEMDEN FAYDALANIYOR

Bazı ünlüler arı zehrinin doğal botoks olduğunu düşünüyor. Gwyneth Paltrow çeneden arı sokmasının cildini sıkılaştırdığını söylemişti. Bazı hastalar için arı zehrinin ölümcül olma olasılığı bulunmaktadır. Bu tür durumlarda bir uzman yardımı mutlaka alınmalıdır.

Arı Sokmasının Diğer Faydaları

-Vücuttaki iltihaplanmayı azaltır

-Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir

-Kan dolaşımını hızlandırır

-Bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır

-Diş ağrısına iyi gelir

-Bağışıklığı güçlendirir

Arı Sokmasında Alerjik Reaksiyon Belirtileri

-Kusma

-Mide bulantısı

-Baş ağrısı

-Aşırı şişme ve çarpıntı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal