Arefe günü yapılması gerekenler neler? Arefe günü ibadetleri neler?

2022 yılının son dini bayramı olan Kurban Bayramı'nın arefesi bugün 8 Temmuz Cuma gününe denk gelirken müslüman alemi bugün hangi ibadetler yapılması gerektiğini araştırmaktadır. Arefe günü nasıl ibadet edilir, hangi dualar okunur, hangi namazlar kılınır? sorularına yanıt arayanlar için tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

08.07.2022-11:15 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-11:15) Arefe günü yapılması gerekenler neler? Arefe günü ibadetleri neler?

Bayramın habercisi olan arefe günü ibadetlerle dolu geçirilmesi gereken bir gün olarak bilinir. Kurban Bayramı bu sene 9-12 Temmuz arasına denk gelirken arefe ise 8 Temmuz Cuma günüdür. Kurban Bayramı arefesinden hangi ibadetler yapılır? İşte, arefe günü yapılacak ibadetler haberimizde...

Arefe günü yapılması gereken ibadetler
Arefe günü ihlas suresi okunmalıdır

İhlas Suresi’nin Arapça okunuşu:

“Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.”

İhlas Suresi’nin Türkçe çevirisi:

“De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir). (O)Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı.”

Arefe bayramı ve geceleri mümkünse 1001 kere

‘Estagfirullahe’l-azime be etubü ileyh’ İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır.

Resulullah (s.a.v) Arefe günü şu duayı okurdu:

‘Allahümmec’al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran’ Allah’ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah’ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır. Her kim bu duayı okursa büyük mükâfata nail olur.

Arefe günü yapılması gereken ibadetler nelerdir?

Tövbe namazı kılmak 

İkindi ezanından sonra namazın kılınmasının hemen ardından iki rekat tövbe namazı kılınması huzurun gelmesi ve günahlardan kurtulmak için oldukça önemlidir. Allah huzurun da günahların affı istenir ve ikrar edilir. Bu durumda ise Arafat sevabına nail olunur günahlar bağışlanır. 

Mahsus namazı kılmak 

Zeval vaktinde kılınan bu namaz açık alanda olması gerekir. Öğlen ve ikindi zamanlarının ruku secdeleri yapılarak kılınır. Mahsus namazının ilk rekatında Fatiha suresi ve ihlas suresi, ikinci rekatında Fatiha suresi ve Kafirun suresi okunmalıdır. Ardından 4 rekat namaz kılınır ve her rekat içinde Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas okunur. Bu namazın bir diğer adı ise  Emire'l Mümin'in Hz. Ali'nin namazıdır.

Arefe günü yapılması gereken ibadetler nelerdir?

Arefe günü zikirler

1. İhlâs Suresi

2. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.

3. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.

4. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü biyedihil hâyrû vehüve alâ külli şey'in kadîr

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal