Areda Survey son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: O partinin oy oranında dikkat çeken yükseliş

2023 seçimleri için yapılan anketlere bir yenisi daha eklendi. Siyaset dünyasındaki son gelişmeler sonrası oy oranları merak edilirken Areda Survey, yaptığı son anketi paylaştı. Ankette katılımcılara, 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' diye soruldu. İşte merak edilen seçim anketi sonucu ve partilerin oy oranları...

13.05.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:50) Areda Survey son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: O partinin oy oranında dikkat çeken yükseliş

Gelen son dakika haber doğrultusunda, siyasi partilerin seçim süreci son sürat devam ederken, bir yandan da araştırma şirketlerinin anket çalışmalarının sonuçları gelmeye devam ediyor. Ekonomik gelişmeler ve mülteci konusundaki tartışmalar sonrası partilerin oy oranları merak edilirken, Areda Survey, yeni anket sonuçlarını duyurdu. Yapılan ankette katılımcılara, 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' diye soruldu. İşte merak edilen seçim anketi sonucu ve partilerin oy oranları.

AK Parti 1. sırada

Areda Survey'in yaptığı son seçim anketine göre AK Parti yüzde 36,9 oy oranıyla ilk sırada yer alıyor. AK Parti'yi yüzde 25,1 oy oranıyla CHP takip ederken üçüncü sırada yüzde 11,8 oy oranıyla İYİ Parti bulunuyor. Ankete göre Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin oy oranı yüzde 10,01 olurken, MHP'nin ardından yüzde 9,4 oy oranıyla HDP 5. sırada yer alıyor.


Refah partisi yükselişte

Yapılan anket doğrultusunda, partilerin oy oranlarıyla ilgili en dikkat çeken sonuç ise Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'nin oy oranındaki yükseliş oldu. Daha önce yapılan anketlerde yüzde 1 ve altı onuçlar alan Yeniden Refah Partisi'nin bu anketteki oy oranı yüzde 1,3.

Zafter partisi yüzde 1'in üzerinde

Ankete göre, mülteci çıkışıyla siyasetin gündemine oturan Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nin oy oranı yüzde 1,1 olurken Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1,0 olarak belirlendi.

Ortak aday

Areda Survey'in seçim anketinde dikkat çeken bir diğer şey ise 6'lı masanın ortak aday çıkarıp çıkaramayacağı konusu oldu. 'Millet İttifakı ortak aday çıkarabilecek mi?' sorusuna vatandaşların yüzde 58,6'sı evet derken, yüzde 41,4'ü ise hayır cevabını verdi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal