Arda Kardeşler ne ceza aldı? Bitcoin reklamı için Arda Kardeşlere verilen ceza belli oldu

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynana derbi maçın öncesinde top ve kalenin belirlenmesi için yapılan para atışında kripto para kullanmayı tercih eden Arda Kardeşler ile ilgili verilen ceza belli oldu. Peki, Arda Kardeşler ne ceza aldı? İşte Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Arda Kardeşler açıklaması..

18.05.2022-12:12 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-12:12) Arda Kardeşler ne ceza aldı? Bitcoin reklamı için Arda Kardeşlere verilen ceza belli oldu

Hakem Arda Kardeşler, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynana derbi maçtan önce kripto para ile para atışı yapmıştı. Bitcoin maketini maçta kullanan Arda Kardeşler, TFF tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Yapılan değerlendirmeler sonunda ise PFDK, hakem Arda Kardeşler hakkında kararını verdi.

Süper Lig’in 35'inci hafta maçlarında Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında bir derbi oynandı. Maçın hakemi Arda Kardeşler ise top-kale seçiminde, kripto para birimi Bitcoin maketi kullandı. Maç sırasında kripto para reklamı yaptığı gerekçe gösterilen hakem Arda Kardeşler, PFDK’ya sevk edildi.

Arda Kardeşler ne ceza aldı

Arda Kardeşler'e hak mahrumiyeti cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) hakem Arda Kardeşler hakkında incelemeyi tamamladı ve maç sırasında kripto para reklamının yapılmasını suç olarak saydı ve Kardeşler'e 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

TFF’den hakem Arda Kardeşler ile ilgili alınan karara ilişkin yapılan resmi açıklamada ise Süper Lig Hakemlerinden Arda Kardeşler'in Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) 09.05.2022 tarihinde verdiği karar sonrası 13.05.2022 tarihli sevkine konu eylemi nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nın 40/1. maddesi ve Futbol indeki sevkine konu olan Disiplin Talimatının 25/2. maddesine göre kendisine 15 gün hak mahrumiyeti cezasının verildiği bildirildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal