04.01.2024-12:29 (Son Güncelleme:04.01.2024-12:29)


1

DISNEY Plus,yapımını üstlendiği ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı “Atatürk” dizisini son anda iptal edince dizi olması planlanan yapım film versiyonuyla vizyona girmişti. Filmin yapımcısı yurt dışı galasında linç edilmek istendiklerini duyurdu.



2

DISNEY Plus, başrolünde Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı “Atatürk” dizisini 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlayacaklarını duyurmuştu. Ancak platform son anda diziyi yayınlamama kararı almıştı.



3

Büyük tepki çeken iptal kararı sonrası “Atatürk” dizisini FOX ve Lanistar Medya iki film olarak televizyon ve sinemalarda seyircilere buluşturma kararı aldı.



4

Ayar, Los Angeles'ta saldırıya uğradıklarını açıklayarak "Bizi dışarı çıkardılar, devam edin dediler 600-700 kişinin içinde kaldık, sırtıma boynuma sopalarla vurdular. Yere düşsek ölebilirdik, konsolos yardımcımıza vurdular" diye duyurdu.



5

İkinci bölümü yayınlanacak filmin galasında Saner Ayar, ilk film için bazı ülkelerdeki gala mekânlarının, lobi faaliyetleri ve terör tehdidi nedeniyle çekildiklerini anımsattı.



6

Ayar, “Avrupa’da Paris, Berlin, Amsterdam ve Brüksel’de gala yapmak üzere bütün salonları kiraladık, ödemelerini yaptık. Terör örgütlerinin baskısıyla bütün salonlar ödemeleri geri gönderdi. Avrupa’nın en büyük tanıtım ajansıyla anlaştık, paralarını ödedik. Döndüler, bütün parayı iade ederek bu işleri yapamayacaklarını ifade ettiler. Atatürk ve Türkler ile dünyanın savaşı bitmemiş.” sözlerini kaydetti.



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr