Arapapıştı Kanyonu'nda Korkutan Görüntüler! Tüm Sular Çekildi

Doğal güzelli ile de dillere destan olan Arapapıştı Kanyonu'ndaki sular kuralık nedeniyle çekildi.

21.07.2021-13:13 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-13:13) Arapapıştı Kanyonu'nda Korkutan Görüntüler! Tüm Sular Çekildi

Doğal güzelliği ile de dillere destan olan ve Aydın'da bulunan Arapapıştı Kanyonu'ndaki sular kuraklık sebebiyle çekildi.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde sulama ve enerji üretimi amaçlı olarak kullanılan Kemer Barajı, bölgedeki yaklaşık 250 bin dekar alanın sulanmasına katkı sağlıyor.

Barajdaki doluluk oranı geçen sene %58 iken bu sene yağışların yetersizliği ve yaşanan kuraklık sebebiyle %20'ye geriledi.

Kemer Barajı üzerinde bulunmakta olan ve Muğla'dan Denizli'ye kadar da uzanan 380 metre yükseklik, 6 kilometre uzunluğundaki doğa harikası Arapapıştı Kanyonu da kuraklıktan nasibini aldı.


BURANIN SU DOLU FOTOĞRAFLARINI GÖRMÜŞTÜK

Aydın'da kanyonun büyüleyen güzelliğini görmek için şehir dışından bölgeye gelenler de suyun çekildiğini görünce büyük üzüntü yaşadı.

Kanyonu ziyaret eden Melis Erkan, kanyonu görebilmek için Bodrum'dan geldiğini ifade ederek, ''Buranın su dolu fotoğraflarını görmüştük, o kadar da yol geldik. Sırf burası için geldik ama maalesef sular çekilmiş. Boşuna geldik ama yine de fotoğraf çektik. Kuraklık çok kötü etkilemiş.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal