Aracımın Sigortası Var Mı Nasıl Öğrenilir?

Sigortalatmak başımıza gelen olumsuz durumlar karşısında güvende olmamızı sağlayan bir gerçektir. Sigorta sayesinde olumsuz yaşadığımız kaza, afet gibi durumlarda zarar görsek de kayıp yaşamayız.

25.07.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-15:59) Aracımın Sigortası Var Mı Nasıl Öğrenilir?

Sigorta, bizi güvenceye alan bir sistem olduğu için hangi alanlarda da gerçekleştirildiğini öğrenmek vatandaşlarca merak edilen konular arasında yerini alıyor. En çok merak edilen sigortalamada ise araç sigortası merak ediliyor. Aracımın sigorta var mı nasıl öğrenilir sorusunu soranlar bununla ilgili araştırmalarını gerçekleştiriyorlar.

Araç Trafik Sigortası Nedir?

Araç trafik sigortası sorgulaması nasıl yapılabildiği merak edilen konulardan birisidir. Araç sahibi olan vatandaşlar bununla alakalı olarak aracımın sigorta var mı nasıl öğrenilir sorusunu soruyorlar sorgulamayı öğrenebilmek için. Çünkü trafikte gerçekten sigorta çok önemli bir yere sahiptir. Çok dikkatli olan sürücülerin bile karşılaşabildiği trafik kazaları aracınıza zarar veriyor. Bu zararı sürekli olarak sigortasız karşılamak maddi anlamda sizi daha zor duruma sokabiliyor. Oysa oluşacak küçük bir kazada bile sigortanın devreye girmesi sayesinde maddi kaybın ortadan kalkmasını sağlar.

Araç Trafik Sigortası Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası sorgulamada aracımın sigorta var mı nasıl öğrenilir sorusunu merak edenlerin sorduğu bir soru olup cevaba erişmesi de son derece kolay bir olgudur. Oturdukları yerden devletin birçok farklı alanlarda hizmete sunduğu ve vatandaşların bilgiye erişimi ve işlem yapabilmesini kolaylaştıran e-devlet hizmeti sayesinde sorgulama yapılabilir. E-devletten işlem yapılabilmesi için e-devlet şifrenizin olması gerekir. Şifre sayesinde sigortanızın olup olmadığı hakkında bilgilere erişir ve sigortanızın durumunu güncelleyebilmesini yapabilirsiniz. İnternet olan her yerden yapılabilecek olan bu işlem aslında devlettin sunduğu kolaylıktır. Vatandaşlar e-devlet sayesinde araç sigortası dışında farklı alanlarda da işlemlerini yapabiliyorlar.

E-Devlette Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternettin olması durumunda online üzerinden girilebilecek e-devlet için vatandaşlık numarası ile e-devlet şifresi bilgilerinin olması yeterlidir. Bu bilgiler sayesinde vatandaşa ait e-devlet sayfasının açılması ardından araç sigorta sorgulama işleminin yapılabilmesi için ‘www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama’ adresinin tıklanması gereklidir. Bu adres araç trafik sigortasının sorgulanabileceği adrese yönlendirir. Bu adres içinde aracın plakasının yazılması durumunda araca ait trafik poliçe detayları çıkar. Bu bilgiler sizin araç sigorta bilgilerinin ortaya çıkmasını sağlar. Eğer ki zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız araç sahibi olmanız gereklidir. Sizin üzerinize ait olmayan araç sorgulamasını gerçekleştiremezsiniz.

E-Devlet Şifresi

E-Devlet şifresi sadece trafik sigorta sorgulama işlemi için deil e-devlet üzerinden yapılabilecek tüm etkinlikler için önemli bir şifredir. Bu şifre sayesinde sisteme giriş gerçekleştirilir. E-devlet ise vatandaşın ülkede var olduğunu gösteren bir şifredir aslında. Bu şifreniz elinizde yoksa ise yapacağınız işlemler vardır. Bu şifrenin edinimi için öncellikli olarak bir PTT şubesine gitmeniz gerekecektir. Kimliğiniz sayesinde PTT şubesinden e-devlet şifresini alabilirsiniz. Ayrıca yeni olan kimlik bilgilerinizle veya internet bankacılığı kullanarak da e-devlet şifresi alımı gerçekleşir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal