Araç satın alacakları ilgilendiriyor! O gruptaki vatandaşlar yüzde 100 ÖTV indirimi alacak

Araç satın alacakları ilgilendiriyor. Buna göre o gruptaki vatandaşlar yüzde 100 ÖTV indirimi alacak. Araç satın almak isteyenler ise ÖTV indirimi konusundaki detayları öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor.

14.05.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-11:09) Araç satın alacakları ilgilendiriyor! O gruptaki vatandaşlar yüzde 100 ÖTV indirimi alacak

Koronavirüs salgının dünya genelinde pek çok sektörde önemli zararlara yol açmıştı. Bu sektörlerden birisi ise otomotiv sektöründe yaşandı. Otomobiller için çok önemli olan çiplerin tedarikinde yaşanan kriz sebebiyle araç fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Türkiye’de hali hazırda çok pahalı olan araç fiyatları bu krizle ve ekonomik sorunlarla beraber iyice uç noktalara ulaştı. Türkiye’de araç satın almak isteyenler ÖTV indirimi ve ÖTV muafiyeti konusunda detaylı bilgileri internet üzerinden araştırıyor.

O gruptaki vatandaşlar yüzde 100 ÖTV indirimi alacak

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), çevreye zarar veren tüm ürünlerden alınmaktadır. Yani araçlardan, mücevherlerden, fosil atıklardan, kürklerden, tütün ürünlerinden, alkolden, benzin ve kömürden ÖTV alınmaktadır. Fakat engelli vatandaşların hayatlarının daha kolay hale gelmesi için engelli vatandaşlardan ÖTV alınmıyor.

ÖTV Muafiyeti

ÖTV indirimi almak isteyenlerin karşılamaları gereken şartlar ise şu şekildedir:

- T.C. vatandaşı olmak

- 18 yaşından büyük olmak

- Engeli olunduğuna dair sağlık raporunu bulundurmak

- Yüzde 40-89 arasında engelli olmak

- B ve H sınıfı ehliyete sahip olmak

Engelli vatandaşlara sunulan ÖTV indirimleri ile alınacak araçların sıfır araç olması, 1.6 motor silindir gücünde ve Türk Gümrük Cetveli’nin 87,03 tarife pozisyonunda bulunması da istenen şartlar arasında yer alıyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal