Araç sahiplerini üzen haber geldi! Akaryakıt zamları durdurulamıyor

Otomobil sahiplerini üzen haber geldi. Akaryakıt fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Akaryakıta bir zam haberi daha geldi.

28.05.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-17:45) Araç sahiplerini üzen haber geldi! Akaryakıt zamları durdurulamıyor

Akaryakıta yapılan zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Benzin ve motorine gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Akaryakıta bugün yapılan zamlar ile benzinin fiyatı 25 TL’yi aştı. Yeni zamlar sonrasında vatandaşlar isyan etti.

Akaryakıta bir zam daha

Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar isyan ederken bu durumdan en çok zararlı çıkanlarda araç sahipleri oldu. Akaryakıt fiyatları her geçen gün artarken üstüne bir zam daha geldi. Motorine 1 lira zam yapılırken, benzine ise 70 kuruş zam yapıldı. Akaryakıta gelen zamların ardından İstanbul’daki benzin fiyatları 25.01 lira olurken motorin ise 24.45 lira oldu.

Akaryakıta Zam Geldi

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlandırmasının ortalama olarak dolar kuzundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplandığı söylenmektedir. Yapılan hesaplamalar sonrasında dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa nedeniyle farklılıklar yaşamaktadır. Kentlere göre akaryakıt fiyatlarında farklılık olduğu da görülmektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal