Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Ödenen paraları geri alabilirsiniz

İstanbul’da faaliyet gösteren bazı AVM’lerin, yasal olmamasına karşın otoparka bırakılan araçların sahiplerinden para aldığı öğrenildi. Alınan bir karara göre AVM’ler otoparklarda 3 saate kadar duran araçlardan ücret alamıyor. Fakat bazı AVM’ler bu karara uymuyor. Bu nedenle vatandaşların paralarını geri alma hakkı bulunuyor.

30.12.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 30.12.2022-17:12) Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Ödenen paraları geri alabilirsiniz

AVM’leri ziyaret eden vatandaşlar araçlarını AVM’ye girdikten itibaren 3 saat boyunca ücretsiz olarak AVM otoparkına park edebiliyor. Fakat AVM yönetimleri yasal olmamasına karşın araç sahiplerinden otopark ücreti alıyor. Alınan bir karara göre AVM’ler otoparklarda 3 saate kadar duran araçlardan ücret alamıyor. Fakat bazı AVM’ler bu karara uymuyor. Bu nedenle vatandaşların paralarını geri alma hakkı bulunuyor.

3 saatinden 65 lira alıyorlar

Bazı AVM’lerde otoparklardaki arabalar için sahiplerinden 65 liraya kadar ücret talep ediliyor. Bir AVM'de 1-2 saat için 35 TL, 2-3 saat için 65 TL talep ediliyor. Bir sürücü yarım saat kalmasına rağmen 25 TL ödediğini söyledi. Yasal olmamasına rağmen bazı AVM'ler tarafından uygulanan sistemin, bir cezai yaptırımı var ancak şikayet gelir tespit edilebilirse o ceza uygulanıyor.

AVM Otopark Ücret Alma

Ödenen paralar geri alınabilir

ATV Haber'in haberine göre sürücülerin ödedikleri paraları alabilmek için CİMER veya Alo 173'e şikayette bulunmaları ya da tüketici hakem heyetine başvurmaları yeterli olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal