Bakan Bilgin’den EYT maaşı açıklaması: Herkes hak ettiğini alacak

Milyonların beklediği EYT düzenlemesi sonunda yürürlüğe girdi. Vatandaşların EYT hakkında bir diğer merak ettiği konu olan EYT maaşı ne kadar olacak sorusu konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Bakan Bilgin açıklamasında, ‘’Herkes hak ettiğini alacak’’ diye konuştu.

30.12.2022-09:34 - (Son Güncelleme: 30.12.2022-17:11) Bakan Bilgin’den EYT maaşı açıklaması: Herkes hak ettiğini alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaş şartının olmayacağı açıklamasını yapmıştı. Bu önemli soru işaretinin yanıt bulması sonrasında vatandaşlar EYT ile emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacaklarını merak etmeye başladı. EYT maaşı ne kadar olacak sorusu konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Bakan Bilgin açıklamasında, ‘’Herkes hak ettiğini alacak’’ diye konuştu.

Herkes hak ettiğini alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber ekranlarında maaşlara ilişkin soruları yanıtladı. EYT ile emekli olacak vatandaşlara bağlanacak maaşlarda bir kısıntı olmayacağını belirten Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

Bakan Bilgin EYT Maaşı

"Kimsenin maaşında kısıntı yok, herkes hak ettiği maaşı alacak. Nasıl hesaplanıyorsa öyle olacak. Ne zaman başlayacak sorusu ise o Meclis'e bağlı. İlk maaş tarihi, Meclis sürecinden sonra belli olacak."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal