Araç sahiplerine dikkat! Benzin fiyatlarıyla alakalı bir iyi bir de kötü haber!

Benzin fiyatları cephesinde bir iyi bir de kötü haber olduğu ifade edildi. Uzmanlara göre iyi olan haber Benzin için bir miktar fiyat indirimi yolda olabilir. Kötü haber ise Tüccarlar bir durgunluk yaşanacağına dair tahminlerde bulunuyor.

24.06.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-17:18) Araç sahiplerine dikkat! Benzin fiyatlarıyla alakalı bir iyi bir de kötü haber!

Petrol fiyatlarında bu hafta sert düşüş yaşandı. ABD ham petrolü  yüzde 5'e yakın değer kaybetti. Haftanın son işlem gününde ABD ham petrolü ve Brent'te yüzdeler sabit kaldı. ABD ham petrolü 104 doların üzerinden işlem gördü. Brent petrol de ise 110 dolara bandına yaklaştığı kaydedildi.

Bir iyi bir de kötü haber

Benzin fiyatları cephesinde bir iyi bir de kötü haber olduğu ifade edildi. Uzmanlara göre iyi olan haber Benzin için bir miktar fiyat indirimi yolda olabilir. Kötü haber ise Tüccarlar bir durgunluk yaşanacağına dair tahminlerde bulunuyor. Basit bir ifadeyle, fiyatları düşürmenin iki yolu vardır. Arzı artırmak veya talebi azaltmak. İlki maliyetli ve karmaşıktır. İkincisi, fiyatlar çok yükseldiği ve bireysel bütçeler zorlandığı için tüketiciler geri çekilmeye başladığında gerçekleşir.

Ekonomik soruna işaret edebilir

Tüketiciler, enflasyonun kırk yılın en yüksek seviyelerini gördüğü ve yakıt fiyatlarının galon başına 5 doların üzerine çıktığını bir dönemde, tam olarak bunu yapıyor. Bu, yakıt pompasında bir rahatlama anlamına gelse de, ufukta farklı türden bir ekonomik soruna da işaret edebilir.

Peter Boockvar'dan açıklama

Bleakley Advisory Group'un baş yatırım yetkilisi Peter Boockvar, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bu sabahki piyasa hareketlerinin hepsinde bir durgunluk endişeleri var. Bu yıl resesyon olasılığı yüzde 99. Çünkü hiçbir şeye yüzde 100 ihtimal verilmez." ifadadelerini kullandı.

Akaryakıt güncel fiyatları

  • Benzinin litre fiyatına 23 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş indirim yapıldı. İndirimden sonra benzinin fiyatı 27,26 TL oldu.
  • Bugün motorin, otogaz ya da benzin fiyatlarında bir değişiklik beklenmiyor.
  • Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;
  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 29,99 liradan satılıyor.
  • Benzinin litresi ise ortalama 27,26 liradan satılıyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal