Araç sahipleri fiyatları kontrol edin: Akaryakıt zammı pompaya yansıdı

Akaryakıt fiyatlarında yeni zam pompaya yansıdı. Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle son haftalarda yükselişe geçen benzin ve motorin güncel fiyatları araç sahipleri tarafından sorgulanıyor. İşte 15 Şubat 2024 akaryakıt fiyatları…

15.02.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-17:46)

Benzin zammı an itibariyle uygulanmaya başlandı. Akaryakıt fiyatlarında, Brent petrol ve döviz kurundaki yükselişler sebebiyle yaşanan zamlara bir yenisi daha eklendi. Araç sahipleri ise zam sonrasındaki güncel akaryakıt fiyatları hakkında bilgi edinmek üzere arama motorları üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi? Benzine ne kadar zam geldi?

Benzine ne kadar zam geldi?

Benzin fiyatlarında 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 79 kuruşluk bir zam yapıldı. Motorine de geçtiğimiz günlerde 2 lira 56 kuruşluk bir zam yapılmıştı.

akaryakıt fiyatları

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 TL, motorinin litresi ise 44,3 TL'den satılmakta.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibi yapılarak belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı oluşturuluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal