Marmara Denizi’nde korkutan anlar: İmralı Adası’nda kargo gemisi battı! Validen açıklama geldi

Marmara Denizi’ndeki İmralı Adası’nın güneybatısında su almaya başlayan 69 metrelik kargo gemisinin battığı kaydedildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Saat 07.12 itibarıyla Batuhan A isimli gemiden alınan AIS sinyali de kesilmiştir. TCSG 313 botu bölgeye ulaşmış olup, bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmamıştır" denildi.

15.02.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-09:29)

Marmara Denizi’ndeki İmralı Adası’nın güneybatısında seyir halinde olan 69 metre boyundaki kargo gemisi battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), gemide mahsur kalan mürettebatı kurtarmak için çalışma başlatıldığını bildirdi. KEGM, "Marmara Denizi İmralı Adası güneybatısında su alan "BATUHAN A" isimli 69 metre boyundaki genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botları olay yerine ivedilikle yönlendirildi." ifadelerini kullandı.

6 kişi için kurtarma çalışmaları sürüyor

AA’da yer verilen habere göre; Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, geminin battığı bölgede çalışmalara devam edildiğini belirtti. Vali Demirtaş, olayın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bir ekibin bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Geminin battığı alanda dalgaların boyunun 3 metreye kadar ulaştığını ifade eden Vali Demirtaş, Türk vatandaşı olduğu düşünülen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için yoğun çaba harcandığını belirtti. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde koordinasyonun sağlandığını vurgulayan Demirtaş, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekiplerinin çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Marmara Denizi Kargo Gemisi

Bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan konu hakkında yapılan açıklamada Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güney batısında bulunan ve 6 mürettebatıyla seyreden 69 metre boyundaki Batuhan A isimli kuru yük gemisinden saat 06.32'de Cospat-Sarsat sisteminden acil durum sinyali alındığı belirtildi. Bakanlığın açıklamasının devamı şu şekilde:

‘’Saat 07.12 itibarıyla Batuhan A isimli gemiden alınan AIS sinyali de kesilmiştir. TCSG 313 botu bölgeye ulaşmış olup, bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmamıştı

Bölgeye intikal eden TCSG 25, TCSG 85, TCSG 313 botları aramalara devam etmektedir. Helikopter hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamamıştır. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunmuştur.

Geminin çağrılara cevap verememesi nedeniyle, Arama Kurtarma Yönetmeliği'nin ilgili bendine göre 'Tehlike safhası' ilan edilmiştir. Söz konusu gemi, dün akşam saat 20.00 sularında Marmara Adası'ndan Gemlik'e yüklü olarak seyre kalkmıştır. Arama ve kurtarma faaliyetleri tüm ilgili unsurlarca devam etmektedir. Batuhan A isimli gemi için bölgeye intikal eden TCSG 25, TCSG 85, TCSG 313 botları aramalara devam etmektedir. Helikopter, hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamamıştır. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunmuştur. KEGM'ye ait KEGK 6 ve KIYEM 4 isimli hızlı can kurtarma botları da olay mahalline ulaşarak arama çalışmalarına başlamıştır."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal