Araç sahipleri dikkatle takip ediyor: Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 27 Eylül petrol fiyatları düşecek mi?

Mart ayında 140 dolar sınırına dayanan Brent petrol varil fiyatı an itibariyle neredeyse yarı fiyatına kadar düşerek 82 dolara geriledi. Araç sahipleri ise petrol fiyatlarındaki son durumu öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 27 Eylül petrol fiyatları düşecek mi? İşte soruların yanıtları...

27.09.2022-13:10 - (Son Güncelleme: 27.09.2022-13:10)

Dünya ülkelerinin ekonomideki faiz artırımı kararları resesyon endişelerini de beraberinde getirdi. Resesyon ise petrol fiyatlarındaki düşüşü hızlandırdı. Resesyonun petrol talebinde azalmaya neden olacağı söylentileri yayılmaya başlarken, araç sahipleri petrol fiyatlarındaki son durumu öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 27 Eylül petrol fiyatları düşecek mi?

Petrol neden düşüyor?

Petrol fiyatlarında resesyon endişesi sebebiyle düşüş sürüyor. Ayrıca  Çin’de yeniden Covid-19 vaka sayılarının artışa geçmesiyle birlikte karantina tedbirlerinin uygulanması petrol piyasasını derinden etkiledi. Dünyanın en çok petrol tüketen ülkelerinden biri olan Çin’de kapanmaların petrol talebini yavaşlatacağı endişeleri piyasayı resmen sarstı.

Brent petrol fiyatı

Yatırımcılar, OPEC+ üreticilerinin kasım ayı üretimlerine karar verecekleri 5 Ekim'deki toplantısına odaklandı. Grup, ekim ayında üretimi günde 100 bin varil azaltmayı kabul etmişti.

Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 83,95 dolardan işlem görüyor.

Dün 86,44 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,86 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 10.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,32 artarak 83,95 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 77,83 dolardan alıcı buldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal