Araç kiralamak isteyen kişiler nelere dikkat etmelidir? Araç kiralamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktalar

Günümüzde pek çok nedenden araç kiralamaya ihtiyaç duymaktayız. Araç kiralayacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar yer almaktadır. İşte araç kiralarken dikkat edilmesi gereken noktalar…

06.06.2022-00:44 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-00:44) Araç kiralamak isteyen kişiler nelere dikkat etmelidir? Araç kiralamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktalar

İlk kez araç kiralayacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar yer almaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı araç kiralamaya ihtiyaç duyulabilmektedir. Birçok kişinin tercihi olan araç kiralamanın da bazı püf noktaları vardır. İşte araç kiralarken dikkat edilmesi gereken noktalar…

Araç kiralayabileceğiniz alternatifleri belirleyip karşılaştırın

Birçok araç kiralama firması müşterilere hizmet sağlamaktadır. Bu firmalardan birini seçmek istemeniz çok normaldir. Ancak güvenliğiniz ve bütçeniz açısından firma karşılaştırması yapmanız gerekmektedir.

Bunun içinde internette firma için yapılan yorumlar dikkate alınmalıdır. Bu sayede firma hakkında bilgilerde kafanızda şekillenecektir. Ayrıca daha önce araç kiralayan kişilerden de tavsiye almalısınız. Bir başka nokta ise firmalar arasındaki fiyatlardır. Mutlaka firmaların sunmuş olduğu fiyatları karşılaştırmalısınız. İstediğiniz araçlara göre teklifler değişirken en uygun olanı seçmeniz işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Firmaların sunmuş olduğu farklı kampanyalarda yer alırken bu kampanyaları da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Size un uygun ve güvenli firmayı seçmek oldukça önemlidir.

İhtiyacınıza uygun büyüklükte ve özelliklerde bir araç kiralayın

Araç kiralamak için kendinize ve ihtiyaçlarınıza uygun büyüklükte bir araç kiralamanız gerekmektedir. Yani aracınızın marka ve modelini seçmekte de titiz davranmanız gerekmektedir. Mesela tatiliniz için bir karavan tercih edebilirsiniz. Ancak araç seçerken en önemli nokta kullanacak kişinin rahat etmesidir. Size en uygun olacak modelde ki aracı seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Araç Kiralama

Aracı teslim alma ve teslim etme alternatiflerini değerlendirin

Araçları günlük kiralamak önemli olmasa da uzun süreli kiralamalar için araç teslim süreci önemli bir noktadır. Mesela bunun için aracınızı gittiğiniz şehirde teslim edebileceğiniz ve yolunuza aynı yerden kiralayacağınız başka araçlarda devam etme hakkı sunun firmalar tercihiniz olabilir. Uzun süreler için araç teslim süreleri sorun yaratabilmektedir.

Bütçenizin dışına çıkmamak adına aracın yakıt türünü inceleyin

Araç kiralamak için belirlediğiniz bir bütçeniz var ise ve bu bütçeyi aşmak istemiyorsanız araçların yakıt türü ve tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Araçlarda deponun seviyesine bakarak bunu sözleşmeye eklemeniz gerekir. Araç yakıtlarının hem az tüketmesi hem de doğaya zara vermemesi adına özenle seçilmelidir.

Sözleşmenin maddelerini iyice okuyun

Araç kiralarken firmaların sunmuş olduğu sözleşmenin dikkatli olarak okunması oldukça önemlidir. Gözden kaçan bir nokta sorun yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle sözleşme de yer alan maddelere dikkat etmek gerekir. Aklınıza takılan sorular hakkında da mutlaka bilgi almalısınız.

Aracın sigortası olduğuna emin olun

Araçlarda Zorunlu Trafik Sigortası olması mecburidir. Sigortası bulunmayan araçlar trafiğe çıkamamaktadır. Kiraladığınız araçların Zorunlu Trafik Sigortası olup olmadığı konusunda dikkat etmeniz gerekir. Bununla birlikte araçların Kasko Sigortası’na da bakmalısınız. Belirttiğimiz noktalara dikkat etmeniz hem güvenliğiniz hem de rahatlığınız açısından önemli olacaktır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal