Araba Alırken Kilometre Önemli Mi?

İkinci el araba satın almak isteyenler için araba alırken kilometre önemli mi sorusu sürekli zihinleri meşgul eder ve cevabını ararlar.

25.07.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-15:11) Araba Alırken Kilometre Önemli Mi?

İkinci el araç alımlarında km önemlidir çünkü az kullanılan bir aracın motoru ve yürür aksamı da az kullanıldığından dolayı daha değerlidir, aracın kilometresi ne kadar düşükse değeri de buna paralel olarak o kadar fazladır.

Araçta Ki Km Dışında Önemli Olan Nedir?

İkinci el araçlarda her ne kadar araba alırken kilometre önemli mi sorusu önemli olsa da yalnız kilometresi düşük diye bir araç alınmamalı. Debriyajı, motoru, karbüratörü ve daha pek çok aksamı açısından değerlendirildiğinde çok kullanılan araba her zaman için değer kaybı yaşar. Ancak burada aracın modeli ile yaşına da bakmak gerekir, üretim yılı, üretim yeri, boyası, kaza geçmişi, plaka değişimi, değişen parçaları, bakımını sürekli ve düzenli yapılıp yapılmadığı gibi pek çok detay ikinci el araç satın alırken üzerinde durulması gereken konulardır.

Tüm Modellerde Yüksek Km Dezavantaj Mıdır?

Her araç ya da her modelde aracın kilometresinin yüksek olması dezavantaj değildir, şayet bakımları düzenli yapılmışsa, değişen parçası yoksa kazası ya da hasrı bulunmuyorsa yani araç muayene raporu yüksekse aracın km’sinin önemi ikinci planda değerlendirilebilir. Özellikle Mercedes, BMW, OPEL gibi bazı markaların araçları dayanıklılıkları ile araba sektöründe hatta ikinci el sektöründe onay görür, bu araçların km’sinin yüksek olması değerlerinin düşmesi için bir neden olmaz. Ancak çok fazla kullanılmaları halinde bazı parçalarında yıpranmalar meydana gelebilir, bakımı düzenli gerçekleştirilen bu araçlarda yıpranma ile karşılaşma olasılığı da oldukça düşüktür.

İkinci El Araç Kaç Km Olmalı

İkinci el araçlarda satın alınacak aracın kaç km olması sorusu asla cevaplanabilen bir soru değildir çünkü ekspertiz raporlarında yüksek puan alan arabalar da km yüksek dahi olsa tercih edilirler ve değerlerinde bir düşüş yaşanmaz. Aracın modeli, düzenli bakımı ve markası ikinci el piyasasında km hesabından önce incelenen detaylardır dolayısı ile ikinci el araç alırken sadece Km’ye bakarak araç satın almak doğru bir yaklaşım değildir.

Benzinli Ya Da Dizel Araçlarda Km Farkı Var Mıdır?

Araba alırken kilometre önemli mi sorusuna cevap ararken bu konu değerlendirilebilir, benzinli araç ortalama olarak yılda 10 bin ila 15 bin km arasında yol yapar, yaşı da dikkate alınarak arabanın yıpranma oranı hesaplanabilir ancak unutulmaması gereken konu aracın iyi kullanılmasıdır.  İyi kullanılmayan ir araç için yaptığı yol önemli değildir, iyi bakılan ve düzenli ve titiz kullanılan araçta km yüksekte olsa sıkıntı yaşanmaz. Dizel araçlar ise yılda ortalama olarak 30 bin ila 35 bin km arasında yol yaparlar, dizel araçlarda da önemli olan aracın bakımı ve ekspertiz raporlarıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal