Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Nedir?

KOSGEB girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile küçük ve orta ölçekli girişimci fikirlerin büyümesine katkı sağlanacak. Peki, başvuru şartları neler, destek limitleri ne kadar?

25.12.2021-10:26 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-10:26) Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Nedir?

KOSGEB, Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’yla stratejik bir öneme sahip olabilecek girişimci fikirleri desteklemeye hazırlanıyor. KOSGEB, Ar - Ge ve Ür – Ge olmak üzere iki farklı kolla yeni işletmelerin önünü açmak için destek şartlarını belirledi. İşte detaylar…

PROGRAMIN AMACI

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın amacı;

- Araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ile girişimcilerin; yeni bir ürün, yeni bir süreç ve/veya yeni bir hizmet üretmelerinin veya iyileştirmelerinin,

- Ürün geliştirme (Ür-Ge) faaliyetleri ile değişen pazar taleplerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları amacıyla, KOBİ’ler tarafından orijinal, iyileştirilmiş veya değiştirilmiş yeni ürünlerin üretilmesinin sağlanmasıdır.

BAŞVURU ŞARTLARI

- Başvuru sahibinin programdan yararlanmak için ilgili KOSGEB Birimine proje başvurusu yapması ve KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması esastır.

- Yapılan proje başvurusu, bilgi, belge ve şekil yönünden kontrole ve/veya incelemeye tabi tutulur ve uygun bulunan başvurular değerlendirilmek ve karar alınmak üzere kurula sunulur.

- Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; proje kabul edilebilir, reddedilebilir, proje konusu ile ilgili üniversite öğretim elemanından görüş talep edilebilir veya projenin düzeltilmesi istenebilir. Çağrı esaslı başvurular haricinde, kurulun redde ilişkin kararına karşı 1 defaya mahsus olmak üzere itiraz edilebilir.

- Çağrı esaslı başvurularda kurul tarafından değerlendirilen projelerin desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin nihai karar komite tarafından verilir. Komite projenin desteklenmesini kabul edebilir, reddedebilir veya projeyi düzelterek desteklenmesinin kabulüne karar verebilir. Komite kararları salt çoğunluk ile alınır.

- Komite kararı nihai olup karara itiraz edilemez.

- Çağrı esaslı başvurulan projelerde destek programı süresinin başlaması sonrasında işletmenin revizyon talepleri ile projesine ilişkin tamamlama, sonlandırma vb. süreçleri ilgilendiren hususlarda kurul yetkili olup nihai karar kurul tarafından alınır.

- Değerlendirme sonucu, başvuru sahibine bildirilir.

- Projesi kabul edilen girişimci destekten yararlanmak için işletmesini kurar.

- Program kapsamında yararlanıcılar idari, mali ve hukuki taahhütleri içeren taahhütnameyi onaylar.


DESTEK LİMİTLERİ

- Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği - 150.000

- Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği (Geri Ödemeli) - 300.000

- Nitelikli Personel Giderleri Desteği - 200.000

- Sınai Mülkiyet Hakları Giderleri Desteği - 100.000

- Test, Analiz ve Belgelendirme Giderleri Desteği - 100.000

- Diğer Giderler Desteği (Toplam Üst Limit 50.000 TL)

-- Proje Danışmanlık Desteği - 20.000

-- Eğitim Desteği - 20.000

-- Proje Tanıtım Desteği - 10.000

-- Yurtiçi ve Yurtdışı Kongre/Konferans/Fuar Ziyareti/Teknolojik İşbirliği Ziyareti Desteği - 20.000

-- İşletme Kuruluş Giderleri Desteği - 5.000 (gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan) / 10.000 (sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal