Ar-Ge Sektöründe Çalışanlara Müjde! Uzaktan Çalışma Geliyor

Bakan Varank'ın yaptığı açıklamaya göre, Ar-Ge sektöründe çalışanlar 2022 yılının sonuna kadar uzaktan çalışabilecek.

17.10.2021-17:15 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:48) Ar-Ge Sektöründe Çalışanlara Müjde! Uzaktan Çalışma Geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ar-Ge tasarım merkezleri ile teknopark çalışanlarının 2022 sonuna kadar yüzde 50 uzaktan çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

Yaptığı açıklamada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ar-Ge Tasarım Merkezleri ile teknoparklarda çalışan personellerin 2022'nin sonuna kadar yüzde 50 uzaktan çalışmaya devam edebileceklerini açıklayan Bakan Varank, bu yeni çalışma şartlarının hayırlı olmasını diledi.

KADINLAR İŞ HAYATINDA DAHA AKTİF OLACAK

Dijitalleşme ile birlikte mekan ve zamana olan bağımlılığın azaldığını belirten Mustafa Varank, teknoloji çalışmalarının artarak devam edeceğini ve kadınların iş hayatına katılımını destekleyeceklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz aslında kadınların karar mekanizmalarında, kilit pozisyonlarda daha fazla yer almalarını hedefliyoruz. Bunun için de ulaşabileceğimiz kadar çok kadın girişimcinin hayaline ortak olmak istiyoruz. Bakınız, kadın girişimciler yalnızca 2020 yılında 43 milyon Dolar girişim sermayesi yatırımı alarak 2019'daki tutarı 7'ye katlamayı başardılar. Girişimcilik sektöründe görece az görünen varlıklarına rağmen önemli başarılar elde ettiler. Bu da gösteriyor ki bugün kadınların her alanda aktif olmadığı bir Türkiye geleceği hayal edilemez. Bu sebeple kadınların sosyoekonomik hayata katılımları önündeki engelleri kaldırabilmek için çözümler üretiyor, stratejiler belirliyoruz. Bakanlığımız tarafından çalışmaları sürdürülen 'Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi'nde bu konuya özellikle eğiliyoruz. Hazırlıkları süren strateji ile 'Kadın Girişimciliği İnisiyatifi' adını verdiğimiz bir yapı oluşturmayı planlıyoruz. Bu sayede kadınlar tarafından kurulan teknoloji girişimlerinin sürdürülebilir firmalara dönüşmesinin önündeki engellere odaklanacağız ve bu engelleri giderecek düzenlemeleri hayata geçireceğiz."


2022 SONUNA KADAR UZAKTAN ÇALIŞMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kadın istihdamının gelişmesinden memnun olduklarını söylerken açıklamasını şu şekilde noktaladı; "Bugün teknoparklarda 20 bine yakın kadın personel istihdam ediliyor. Bunların büyük çoğunluğu Ar-Ge personeli. Tabii ben yeri gelmişken sektörün beklediği önemli bir müjdeyi buradan duyurmak istiyorum; biliyorsunuz, özellikle yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası, tüm dünyada çalışma yöntemleri hızla değişti. Hem pandeminin zorunlu kıldığı mesafe hem de dijital teknolojilerin hızla gelişmesi, uzaktan çalışma süreçlerini hızlandırdı. Teknoloji ağırlıklı firmalarda bu ihtiyaç ve değişim çok daha fazla ön plana çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal