Apple Siri'den bilinmeyen özellikler ortaya çıktı! Duyunca çok şaşıracağınız birbirinden farklı Siri özellikleri

Apple'nin en çok kullanılan sanal asistan adı altında yer alan Siri ile akıllı telefonlar daha da akıllı hale getirildi. Siri'nin yeni özelliklerinin duyurulması üzerine kullanıcılar araştırmalara başladı. İşten birbirinden farklı ve şaşırtan Siri özellikleri haberimizde.

28.06.2022-15:20 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-15:20) Apple Siri'den bilinmeyen özellikler ortaya çıktı! Duyunca çok şaşıracağınız birbirinden farklı Siri özellikleri

İphone'de yer alan Siri uygulaması yeni özellikleri ile kullanıcılarla paylaşılırken görenleri de şaşırtmadan geçmedi. İphone yeni sürümleri ile güncellenen Siri'den bu sefer alışa gelmişin dışında özellikler ön planda tutuldu. İOS 16 güncellemesi ile WWDC açılış konuşması ilk kez yayınlandı. Yeni güncelleme ile tanıtılacak Siri özellikler haberimizde yer almaktadır.

İphone cihazların daha verimli olarak kullanılması ve kısa yolların etkinleştirilmesi adına getirilen güncellemeler ile beklenen İOS 16 yeni sürümüyle beraber Siri hileleri de gündeme gelecek. İphone kullanıcıları ile paylaşılacak olan İOS 16 sürümünün Siri üzerindeki yenilikleri şöyledir;

1- Mesaj oluşturma sırasında emojiyi dikte etme

İOS 16 güncellemesi ile hayatımıza girecek olan dikte etme özelliği mesajlaşma esnasında komutların emojiye dönüşmesinde yardımcı olacaktır. Bu özelliğe örnek verecek olursak ''Patlıcan emojisi'' dendiği anda birden o emojinin gelmesini bekleyin. Bu özellikle mesajlaşmanın yanı sıra postalarda da aktif olarak kullanılacaktır.

Siri özellikleri

2- Kısa yolları hemen çalıştırmak için Siri'yi kullanın

İOS 16 güncellenmesiyle beraber Siri'nin yükselmesiyle beraber sesli komutlar kullanılabilir hale gelecektir. Kısa yollar için ise komut vermek yeterli olurken tek tek ayarlama devri son buldu. Bu özelliğe örnek verecek olursak ise bir yiyecek dağıtım uygulaması aracılığıyla sipariş ettiğiniz yemeğin teslim alma işlemi için tekrardan sipariş etmek istiyorsanız Siri sayesinde bu işlem sesli komutun ile düzenlenecektir.

3- Siri'nin yapabileceklerinin şeffaflığını arttırıldı

Apple'nin süreler halinde gelen yeni İOS güncellemelerinde Siri'nin neler yapabileceği net olarak paylaşılmamaktaydı. Fakat İOS 16 güncellemesiyle beraber iphone üzerinden Siri uygulaması şeffaflığıyla beraber daha fazla bilgi aktarımını sağlayacaktır.

Siri özellikleri

4- Siri offline ile daha fazla şeyi kontrol edin

İOS tarafından gelen son sürümlerde alarma ayarlama ve uygulamaların başlatılması için öncelikle internet bağlantısına ihtiyaç duyulmadan Siri yardımı ile bu işlemler daha hızlı şekilde düzenlenmektedir.

5- Telefonu kapat, eller serbest

Siri bu zamana kadar gelen aramaları alırken kullanıcılar için de telefonu açmayı tekli ederdi. Fakat kapatmaya gelince kullanıcının harekete geçmesi gerekmekteydi. Yeni gelen İOS 16 sürümü ile her şey değişmeye başladı. Bundan sonra FaceTime ile oturumların kapatılması talep edilebilecek. İOS 16 sürümünün gelmesinden önce Beta özelliği ile Temmuz ayında herkese açık hale getirilecektir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal