Netflix’te ödediğiniz ücretin karşılığını alıyor musunuz? Netflix’i bırakmak için 6 neden

Dünyada en çok kullanılan dizi film platformu olan Netflix, birçok kişi tarafından araştırılıyor. Özellikle platformunun avantaj ve dezavantajları merak edilmektedir. Bizde yazımızda Netflix'in 6 dezavantajını sizlerle paylaşıyoruz.

28.06.2022-15:19 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-15:19) Netflix’te ödediğiniz ücretin karşılığını alıyor musunuz? Netflix’i bırakmak için 6 neden

Teknoloji ile birlikte insanların dizi ve film anlayışları da değişti. Günümüzde artık dijital platform üzerinden izlenen dizi ve filmler büyük kitlelere ulaşmaktadır. Özellikle 2019 yılında hayatımıza giren koronavirüs nedeniyle insanlar daha çok dizi ve film alışkanlığı edindi. Bu nedenle dijital platformları da ilgi arttı. Aylık olarak ödenen abonelik ücretleri ile birlikte Netflix platformunu kullanabilirsiniz. Dünyada en çok tercih edilen platformlar arasında yer alsa da bazı dezavantajları da bulunmaktadır. İşte Netflix'in 6 dezavantajı…

Sınırlı bölgesel içerikler

Dünyaca ünlü Netflix platformu pek çok ülkede hizmet vermektedir. Yapılan araştırmalara göre Amerika'da üyelere sunulan içeriklerin sadece yüzde 10’u Türk kullanıcılara sunulmaktadır. Bu nedenle platformda yayınlanan birçok film dizi ve TV şovları izlenemiyor.

VPN yöntemi ile diğer ülkelerin izleyebildiği Netflix içeriklerine de erişim sağlanmak istense de Türkçe dil seçeneğinin olmaması nedeniyle içerikleri erişim sağlanamıyor.

Netflix Kullanmayı Bırakmanız İçin 6 Neden

Lisans anlaşmaları

Netflix platformunda sunulan orijinal içeriklere kolayca ulaşılabiliyor.Fakat platformda dizi, film ya da diğer TV şovlarıyla yapılan lisans anlaşmaları kullanıcıları memnun etmemektedir. Bu nedenle ABC veya CBS gibi TV ağlarında yer alan yapımlar lisans anlaşmaları doğrultusunda Netflix platformuna çok uzun bir süre sonra gelmektedir.

Belirttiğimiz bu TV ağlarında yayınlanan yapımlar genellikle Netflix platformunda 1 yıl sonra yayınlanmaktadır. Abonelik ücreti ödeyerek kullanılan bu platformda bu da en çok sıkıntı yaşanan konulardan biridir.

Abonelik ücretleri

Netflix platformu geçtiğimiz aylarda zam haberi ile kullanıcılara üzdü. Yapılan son zamlarla birlikte aylık olarak ödenen abonelik ücretlerinin %40 oranında bir zam yapıldı. Bununla birlikte hesap paylaşımının da ücretli hale geleceği açıklandı. 2022 yılının ilk aylarında yaklaşık 200 bin abone kaybeden platform mali çeyrekte ise 2 milyon abone kaybı yaşaması bekleniyor. Netflix’de kullanıcılara sunulan abonelik ücretleri şu şekildedir:

Temel Plan: Aylık 37,99 TL – Tek cihaz, 480p Çözünürlük

Standart Plan: Aylık 57,99 TL – İki cihaz, 1080p Çözünürlük

Özel Plan: Aylık 77,99 TL – Dört cihaz, 4K + HDR Çözünürlük

Aslında elinizde hiçbir şey yok

Netflix platformunda yayınlanan içeriklere erişim sağlarken ücret ödemiş olsanız bile bir içerik yayından kaldırıldıysa izlemeniz mümkün değildir. Yani platformu bir dizi için takip ediyorsanız elinizdeki diziyi bir an önce bitirmemiz gerekir. Aksi takdirde platformdan dizi kaldırılabilir.

Netflix'in 6 Dezavantajı

İnternet gereksinimleri

Netflix platformunda yayınlanan içeriklerde en önemli konuda video kalitesidir. Platformdan alacağınız kalite aslında tamamen sizin internetiniz ile alakalı bir durumdur. Bu da demek oluyor ki internetinizin kesilmesi durumunda Netflix'e ücret ödemiş olsanızda bir anlamı olmamaktadır.Ayrıca internetiniz başka birisi tarafından kullanılıyorsa dizinin yüklenme hızlı da düşecektir.Netflix'ten en kaliteli paketi de almış olsanız internet hızınıza göre video çözünürlüğü otomatik olarak ayarlanır. Yani bir video izlemek istediğiniz zaman bu ödediğiniz ücretle değil tamamen sizin internetinizi alakalı bir durumdur.

Veri tüketimi

Hazır konu internete gelmişken ne kadar veri tükettiği ile ilgili de bilgileri sizinle paylaşalım. Bu tarz platformlarda video kalitesine bağlı olarak tüketilen internette doğru orantılı olarak artacaktır. Yani internet sınırlı olan bir abone için çok da iyi bir tercih olmayacaktır. Netflix platformunun bir saatte tükettiği internet miktar şu şekildedir:

Düşük: Temel video kalitesi, saatte maksimum 0,3 GB

Orta: Standart video kalitesi, saatte maksimum 0,7 GB

Yüksek: En iyi video kalitesi

Standart Çözünürlük: Maksimum 1 GB

Yüksek Çözünürlük: Maksimum 3 GB

Ultra Yüksek Çözünürlük (4K): Maksimum 7 GB

Otomatik: Bu seçenek ile internet bağlantınızın hızına göre video çözünürlüğü de otomatik olarak ayarlanır. Sizin için mümkün olan en yüksek kalite seçilir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal