Apple iPhone 17 ile birlikte radikal değişikliklere hazırlanıyor!

Henüz piyasaya sürülmeyen iPhone 16 yerine iPhone 17’ye ait olan bilgilerin piyasaya sızdırıldığı öne sürüldü. Peki iPhone 17 nasıl olacak? Hangi bilgilere ulaşıldı? Detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz.

05.01.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-18:00) Apple iPhone 17 ile birlikte radikal değişikliklere hazırlanıyor!

Apple iPhone 15’i, Eylül 2023’te satışa sundu. Ancak hedeflenen satışa ulaşamayan iPhone 15, Apple’nin hisselerinde de sert düşüş yaşamasına neden olmuştu. Teknoloji devi Apple’nin piyasaya sürmesi birkaç yıl daha beklediği tahmin edilen iPhone 17’ye ait bilgilerin sızdırıldığı iddia edildi. Henüz iPhone 16 çıkmadan böyle bir olayla gündeme gelmesi Apple’de neler yaşanıyor? Sorusu da akıllara geldi.

iphone 17

Apple cihazlarında değişikliğe mi gidiyor?

Şirket devi Apple, iPhone 15 cihazında beş plastik lens elemanlı 12 megapiksel ön kamera kullandığı biliniyordu. iPhone 16 serisinin de 15 ile aynı donanımsal özelliklere sahip olacağı bilgisi, kendi müşteri kitlesinde arz ve talep ilişkisine gölge düşürdüğü de görüldü. Apple'ın iPhone 17 ile birlikte piyasada olan düşüşüne bir son vererek hızlı bir yükselişe geçemeye hazırlanıyor. 

Apple’nin tasarımcısında değişiklik!

Apple tasarımcısı değişti

Jony Ive, Apple'ın önde gelen tasarımcılarından biri olarak, iPhone ve iPad gibi birçok ikonik ürünün tasarımına imza atmıştı. Steve Jobs tarafından "markanın asıl ruhu" olarak nitelendiriliyordu. Apple'dan ayrıldıktan sonra kendi tasarım şirketi olan LoveFrom'u kurmuş ve bağımsız projelere odaklanmıştı. Ancak, yeni haberlere göre Jony Ive, şimdi de yapay zekâ konusunda öncü bir şirket olan OpenAI ile işbirliğine gidiyor.

Yeni iPhone’lerde neler olacak?

MacRumors'dan edinilen bilgiye göre, Apple iPhone 17 ile birlikte ön kamerasında 24 megapiksele kadar yükselteceği iddia edildi. Böylelikle kameranın görüntü kalitesinde de artış yaşanacağı ve tercih edilmesinde de başlıca sebep olacağı tahmin ediliyor. iPhone 17 Pro ile birlikte Dinamik Ada'nın boyutunun azaltılması ve panel altı Face ID teknolojisine sahip ilk iPhone olması hedefleniyor. Üstelik iPhone 17 Pro ve Pro Max modelinin Apple'ın ön kameralarında dairesel bir kesik içeren son modeli olacağı da ifade edildi.

Ekran altı kameralara göz kırpıldı!

Apple'ın daha sonra gerçek bir "tüm ekran" görünümü için 2027'nin "Pro" iPhone modellerinde ekran altı kameraları benimsemesi bekleniyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal