Apple’ın hisselerinde deprem! 107 milyar dolarlık kayıp!

Apple cephesinden önemli bir haber teknoloji dünyasına bomba gibi düştü. Puan notu düşen Apple, firma hisselerinde de bir hareketlilik yaşandı. Arz talep ilişkisine dayanan teknoloji dünyası gözlerini bu gelişmeye çevirdi. Detaylar haberimizde…

04.01.2024-14:40 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-18:24) Apple’ın hisselerinde deprem! 107 milyar dolarlık kayıp!

Son olarak iPhone 15 talebinin istenen seviyeye ulaşmaması sonucu Barclays, teknoloji devi Apple'ın notunu düşürme kararı aldı.  Firmanın hisseleri bir günde yüzde 3.58 gerilerken, piyasa değeri de 107 milyar Dolar ise tek seferde eridi. Barclays'in Apple'ın notunu 'sat' seviyesine indirmesinin ardından Apple’ın hisselerinde sert bir düşüş yaşandı.

Apple talep düşüklüğü

Barclays analisti Tim Long Apple ile ilgili yayımladığı raporda: "iPhone 15 satışları zayıftı ve aynısının iPhone 16 için de geçerli olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Raporda gelişmiş pazarlarda Apple ürünlerine yönelik halende zayıf talebin devam ettiğini ve Çin pazarında da zorluklar yaşandığı bilgisi paylaşıldı. Barclays Apple hisse fiyat hedefini 1 dolar düşürdü ve 160 dolara çekti. Bunun üzerine firmanın hisseleri yüzde 3.58'lik düşüşle 185 bin 64 dolara geriledi. Tüm bunların sonucunda Apple'ın piyasa değeri de tek bir günde 107 milyar dolar eriyerek 2 trilyon 887 milyar dolara düştü.

Apple puan notu düştü

Apple’de sıkıntılar kendisini göstermeye başladı 

Apple hisseleri 2024'e iyi bir başlangıçla giriş yapmasa da 2023 yıl yatırımcısına yüzde 45 kazandırmıştı. Dünyanın halka açık en değerli firması olan Apple, özellikle Çinli firmaların pazarda ağırlığını artırmasıyla satışlarını önceki yıllardaki gibi artırmakta sorunlar yaşıyor. Bir araştırma firması olan Counterpoint'in yayımladığı son verilere göre satış fiyatı 600 doların üzerinde olan 'premium' telefon satışlarında Apple'ın pazar payı geçen yıl yüzde 75'ten yüzde 71'e düştü. Karşı rakip olan Çinli Huawei'nin payı yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal