Apple hangi telefonlardan güncelleme desteğini çekecek? Apple iOS güncelleme desteğini kaybedecek cihazlar

Uzun ömürlü kullanım vadeden Apple cihazlarından bazıları iOS güncelleme desteğini kaybedecek. Peki Apple hangi telefonlardan güncelleme desteğini çekecek? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

01.04.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-17:51) Apple hangi telefonlardan güncelleme desteğini çekecek? Apple iOS güncelleme desteğini kaybedecek cihazlar

Teknoloji dünyasının lider markalarından birisi olan Apple’ın ürettiği akıllı cihazlar, kullanıcılarına yıllarca süren uzun ömürlü bir kullanım deneyimi sunuyor. Piyasaya sürdüğü cihazların en az 5 yıl kullanılabileceği garantisini veren Apple’ın satış rakamları bu nedenle her zaman zirvede bulunuyor. Fakat bazı Apple cihazları için artık yolun sonuna gelinmiş gibi görünüyor. Apple yakın bir zamanda iOS 16 güncellemesini indirmeye açacağı için A10 işlemcisinin altında bulunan Apple cihazları için artık güncelleme alma devri kapanacak. Teknoloji severler ise bu cihazları öğrenmek için arama motorlarına yöneldi.

Apple hangi telefonlardan güncelleme desteğini çekecek?

Apple’ın Haziran ayında düzenlemeyi planladığı ‘’Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda iOS, iPadOS, macOS ve watchOS işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. A10 ve üzerindeki işlemcilere sunulacak olan iOS 16 güncellemesiyle birlikte A9, A9X ve altındaki işletim sistemlerine sahip olan Apple cihazları artık iOS güncellemesi alamayacak. İşte Apple’ın yeni güncellemelerini alacak ve alamayacak olan cihazlar:

iOS 16 güncellemes

Apple güncellemesi alacak cihazlar

-iPhone 13 mini

-iPhone 13

-iPhone 13 Pro

-iPhone 13 Pro Max

-iPhone 11

-iPhone 11 Pro

-iPhone 11 Pro Max

-iPhone 12 mini

-iPhone 12

-iPhone 12 Pro

-iPhone 12 Pro Max

-iPhone 7

-iPhone 7 Plus

-iPhone 8

-iPhone 8 Plus

-İkinci nesil iPhone SE

-Üçüncü nesil iPhone SE

-iPhone X

-iPhone XR

-iPhone XS

-iPhone XS Max

Apple güncellemesi alamayacak cihazlar

-iPhone 6s

-iPhone 6s Plus

-Birinci nesil iPhone SE

-iPad Mini 4

-iPad Pro (2015)

-iPad Air 2

-Beşinci nesil iPad

Yukarıdaki listeye göre Apple güncellemesi alacak olan en eski cihaz iPhone 7 olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal