Apple Elektrikli Otomobil Projesini BMW'nin Eski Patronuna Emanet Ediyor

Apple, Huawei ve Tesla gibi otonom sürüş teknolojisine yönelik büyük çalışmalar yapan firmalara karşı önemli bir adım attı.

11.06.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-14:26) Apple Elektrikli Otomobil Projesini BMW'nin Eski Patronuna Emanet Ediyor

Apple, geçmiş yıllarda BMW'deki görevinden ayrıldıktan sonra Canoo isimli bir elektrik otomobil şirketi kuran Ulrich Kranz'ı bünyesine kattı. Appl, yaptığı açıklamalarda Kranz'ın şirketteki pozisyonuyla ilgili herhangi bir açıklamadı yapmadı.

Bir süredir hakkında batarya arayışına girdiği konusunda haberler çıkan Apple'ın elektrikli otomobil projesi, adım adım ilerlemeye devam ediyor. Apple, Tesla'nın batarya üreticileri dirsek teması halindeydi. Batarya firmalarından haber gelmesini beklerken, bugün proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bloomberg, geçtiğimiz saatlerde dikkatleri üzerine çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Bu iddiaya göre Apple, ABD'de kurulan ve 2022 yılında bir elektrik motorlu araçla sektöre giriş yapacak "Canoo" isimli şirketin kurucularından olan ve aynı zamanda şirketin CEO'luk görevini de yapan Ulrich Kranz'ı transfer etmişti.

İddia üzerine Apple yetkilileri ile iletişime geçen TechCrunch ekibi, bu iddiayı doğrulamayı başardı. Apple tarafından yapılan açıklamalarda, Ulrich Kranz'ın işe alındığı açıklandı. Fakat şirket, Kranz'ın şirketteki görev tanımı ya da pozisyonu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Yeni açılan elektrikli otomobil alanı için aldığı Kranz'ın telefon üretiminde çalışmayacağı da belli.

BMW'nin i3 ve i8 olarak isimlendirdiği elektrik motorlu modelleri BMW'de üst düzey yöneticilik yapan Ulrich Kranz'ın yönettiği çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Kranz'ın tasarım geçmişinin Apple'ın tasarım dilini etkileyip, etkilemeyeceği merak haline geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal