Antioksidan Deposu Dağ Çileği Ciğerleri Temizliyor

Dağ çileği Akdeniz’de rahatça yetişen gelişimi yavaşça tamamlanan bir meyvedir. Dağ çileğinin faydaları nelerdir? Dağ çileği neye iyi gelir? Detaylar haberimizde...

26.10.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-11:40) Antioksidan Deposu Dağ Çileği Ciğerleri Temizliyor

Dağ çileği Akdeniz’de rahatça yetişen gelişimi yavaşça tamamlanan bir meyvedir. Ağaçta yetişen bu meyveye genelde sarı renkte olur fakat rengi kırmızıya döndüyse hem yaz hem kış yenebilir anlamına gelir. Ülkemizde Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki ormanlık alanlarda kendi kendine yetişen dağ çileği, çiçek açtığında ilkbaharın, sarı meyve verdiğinde ise sonbaharın müjdecisidir. 

DAĞ ÇİLEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Çekirdekleri ile beraber tüketilebilen dağ çileği, özellikle diş ve diş eti hastalıklarına etki eder. Çözücü maddeleri olan bu meyve, neredeyse diş fırçasından daha detaylı temizlik yapar.

GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN


- Antioksidan ve antienflamatuar özelliği olan dağ çileği, hücrelerin yapısını korur ve güçlendirmeye yardımcı olur. Bu özelliği ile romatizma, enfeksiyon, kemik hastalıklarının yanı sıra kanserin oluşumunu da engelleyebilmektedir.

- Çocuklarda sıklık ile görülen bağırsak kurtları ciddi bir sindirim sistemi problemidir. Doğal ilaçlar içinde ise dağ çileği bulunur. Dağ çileği bağırsak kurtlarını dışkılama ile vücuttan atmaya yardım eder ve bağırsak florasını korur. 

- Güçlü bir antioksidan etkisi olan dağ çileği, idrardaki enfeksiyonlu hücrelerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur ve mesanede idrar birikmesini engeller. Özellikle kadınlarda daha sık rastlanan idrar yolunda mantar oluşumu gibi ciddi hastalıkların da önüne geçer.

CİĞERLERİ TEMİZLİYOR


Dağ çileğinin karaciğer ve akciğeri de temizleme özelliği vardır. Hatta sigaranın oluşturduğu deformasyonu onarabilmektedir.

BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRÜYOR

Sağlıksız beslenme ve yeterli oranda su içilmemesi sonucu böbreklerde ortaya çıkan taş ya da kumun dökülmesine de olumlu etki eder. Meyvenin içindeki sıvı ile böbrek bezlerinin çalışma fonksiyonları da artar.

DAĞ ÇİLEĞİ CİLT SORUNLARINA KARŞI DOĞAL İLAÇ!

Özellikle ergenlik döneminde artan ve bazılarında o dönem sonrasında da görülme oranı yüksek olan akne ve sivilce oluşumunu önleyen dağ çileği, ciltteki siyah nokta ve gözenek oluşumunu da önler. 

DAĞ ÇİLEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Taze biçimde tüketilen dağ çileği, kurutulup öğütülerek ve bir bal ile birleştirilerek de tüketilebilir. Özellikle bal ile karıştırıldığında boğaz enfeksiyonuna ve sindirim sistemine olumlu etki eder. Ayrıca yapraklarını kurutup çay yapmak da mümkündür. Çay halini cilt toniği olarak da kullanabilirsiniz. Dağ çileğinden reçel yapılabilir ve tatlı veya pastalarınızı dağ çileği ile süsleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal