05.11.2021-14:02 (Son Güncelleme:06.01.2022-15:48)


1

CEVİZ UYKU GETİRİR Mİ?

CEVİZ UYKU GETİRİR Mİ?

Ceviz melatonin kan seviyesini yükselterek ve uykuya neden olur. Uyku sorunu yaşayanlar kaliteli bir uyku için cevizden yardım alabilirler.



2

CEVİZ KANSERE İYİ GELİR Mİ?

CEVİZ KANSERE İYİ GELİR Mİ?

Ceviz içerdiği omega 3 yağ asitleri ile kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ceviz omega 3 yağ asitleri, selenyum ve iyot ile birlikte beynin optimum düzeyde çalışmasını sağlamaktadır Cevizin yararlarından biri de enflamasyonu azaltmasıdır. Enflamasyon, tip 2 diyabet, Alzheimer, kalp hastalığı ve kanser gibi birçok hastalığın temel nedenidir ve oksidatif strese yol açmaktadır.



3

GÜNDE NE KADAR CEVİZ YENMELİ?

GÜNDE NE KADAR CEVİZ YENMELİ?

İnsan sağlığına oldukça faydası olan cevizi günlük olarak bir avuç olarak tüketmek yeterlidir.



4

DİŞ BEYAZLATAN CEVİZ KÜRÜ

DİŞ BEYAZLATAN CEVİZ KÜRÜ

Ceviz kabukları 25 dakika kadar kaynatın ardından soğumaya bırakın. Hazırlanan bu ceviz kürüne diş fırçasını batırarak dişleri bu kür ile fırçalarsanız diş tartarlarını gidermeye yardımcı olur.



5

CEVİZ EZMESİ TARİFİ

CEVİZ EZMESİ TARİFİ

Öncelikle 4 su bardağı şekeri tencereye ekleyerek üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatın. 4 su bardağı irmik ve 4 su bardağı cevizi karıştırıp eriyen şeker tenceresine dökün sonrasında aralıksız olarak karıştırıp ocaktan alın. Tepsiye pudra şekeri serperek cevizli karışımı tepsiye yayın ardından da çok sıkı bir şekilde tüm gücünüz ile bastırın. Karışım birbirine iyice sıkışmalı yoksa kestiğinizde dağılır sonra üstüne de pudra şekeri serpin. Ceviz ezmesini keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR