Antibiyotik Etkisi Bulunan Besinler

Kış aylarında çok sık hastalanmamak veya hastalandığınızda doğal yollarla iyileşmek istiyorsanız beslenmenize dikkat etmelisiniz. Hastayken, doktor onayı olmadan antibiyotik kullanmak son derece yanlıştır. Ancak antibiyotik etkisi bulunan besinleri tüketebilirsiniz. Peki nedir bu besinler?

05.01.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-15:55) Antibiyotik Etkisi Bulunan Besinler

Kış aylarında çok sık hastalanmamak veya hastalandığınızda doğal yollarla iyileşmek istiyorsanız beslenmenize dikkat etmelisiniz. Hastayken, doktor onayı olmadan antibiyotik kullanmak son derece yanlıştır. Ancak antibiyotik etkisi bulunan besinleri tüketebilirsiniz. Peki nedir bu besinler? İşte yanıtı...

Bilimsel çalışmalar, gereksiz antibiyotik kullanımı durumunda vücudun mikroplarla savaşma yeteneğinin azalmaya başladığını, bağışıklık sisteminin zayıfladığını, birçok ciddi hastalığa yol açabildiğini ortaya çıkarmıştır. Antibiyotik yerine doğanın bize sunmuş olduğu şifalı bitkilerden faydalanabiliriz. İşte o besinler;

Sarımsak

Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılagelen mucizevi besin sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri yok ettiği biliniyor.

Kefir

Kefir, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde vücut direncini artırmada birebir. Son yıllarda yapılan tüm çalışmalar, düzenli tüketildiğinde kefirin üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olduğunu ortaya koyuyor.

Ispanak

Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor.

Nar

Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyve. 1 nar günlük almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır.

Pırasa

Sağlığa faydaları çok yüksek olan pırasa tam bir kalp dostu besin. İçerdiği flavonoid ve kamferol sayesinde kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye yardımcı oluyor.

Kivi

Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir C vitamini deposu. Öyle ki portakaldan daha fazla C vitamini içeren bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var.

Zencefil

Doğanın mucizevi besinlerinden zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üst solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere dek birçok fayda sağlıyor.

Kırmızı Biber

İçerisinde bolca bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltıyor.

Brokoli

Brokoli, içerdiği sulforan maddesi sayesinde antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler.

Turp

Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal