Antalya’ya Çevre İllerdeki Besiciler Yüzlerce Tır Yem ile Yardım Etti

Yangın bölgesinde hayvancılık yapan vatandaşlara, çevre illerdeki besiciler tarafından yem yardımı yapıldı. 4 günde 300 tır saman ve kesif yem, yangın bölgesindeki vatandaşlara ulaştırıldı.

02.08.2021-18:12 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-18:12) Antalya’ya Çevre İllerdeki Besiciler Yüzlerce Tır Yem ile Yardım Etti

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan birçok noktayı etkisi altına alan orman yangıları ile mücadeleye devam ediliyor.

Bazı bölgelerde alevlerin söndürülmesinden sonra mahalle sakinleri zarar alan evlerine geri döndü.

İlçede tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar, hem hayvanlarını hem ürünlerini kaybetti ve mağdur oldu.

Bazı vatandaşlar hayvanlarını kurtarsa da onları beslemek için sahip olduğu yemleri yangında kaybetti.

BESİCİLER SEFERBER OLDU

Çevre illerde yaşayan besiciler, yangında mağdur olan vatandaşlar için seferber oldu.

4 günde çevre illerden bağışlanan 300 tır dolusu saman, slaj ve kesif yem İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü ve AFAD koordinesinde bölgedeki vatandaşlara dağıtıldı.

Belenobası Mahallesi'nde evlerinin karşısındaki tepeden gelen yangının 1 saat içinde hem evlerini hem hayvanların barınaklarını ifade eden Ufuk Dinç, hayvanları götürdükten sonra geldiği manzara karşısında büyük üzüntü yaşadığına dikkat çekti.

“O ANLARI ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Besicilik yapan Ufuk Dinç, şu ifadelere yer verdi:

“Buralar tamamen yandı. Kendi hayvanlarımı öncesinden yaylaya çıkarmıştım. Komşumun 150 kadar küçükbaşı vardı, onları kaçırdık. O anları anlatmak mümkün değil. Dumanlar gökyüzünü kaplamış, göz gözü görmüyordu. Yollar da kapalıydı, yangının önüne doğru kaçmaya çalıştık. Yaklaşık 2 saat sürdü, her yer yerle bir oldu.

“TÜRKİYE AYAKTA”

Ahırım vardı, tamamen yandı. Hayvanların yemi samanı da yandı gitti. Allah razı olsun, en kötü günümüzde yanımızda duranlara teşekkür ediyorum. Böyle bir felaket yaşanmaz, Türkiye ayakta. Sağ olsunlar Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız hepsi geldiler. Konya'daki çiftçilerin gönderdiği 1 tır dolusu samanı indireceğiz. Bu da 2 ay kadar yeter."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal