Antalya'da Uyuşturucu Operasyonu!

Güvenlik güçleri Antalya'da zehir tacirlerine şafak operasyonu düzenledi. 2 bin 500 polisin katıldığı operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silahlar ele geçirildi, 210 kişi gözaltına alındı.

17.03.2021-20:31 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-20:31) Antalya'da Uyuşturucu Operasyonu!

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri,  uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Antalya'nın Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçelerinde polis tarafından belirlenen 215 adrese 2 bin 500 yetkilinin katılımıyla eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Polis helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyona, Özel harekat ekipleri ve narkotik dedektör köpekleri de katıldı. 

Satışa hazır uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda 210 zanlı gözaltına alındı.

Şüphelilerden bazılarının olası polis baskınlarını tespit etmek için evleri ve bahçelerinin çeşitli yerlerine güvenlik kameraları yerleştirdiği, bazılarının ise evlerin giriş kapısına pitbull cinsi köpekler bağladıkları görüldü.

Operasyonda, 4 tabanca, 10 tüfek, 2 bıçak ile 186 fişek ele geçirildi.

Vali Ersin Yazıcı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları ve Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile İl Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlediği toplantıda, operasyona ilişkin bilgi verdi.

Yazıcı, ekiplerin 3,5 aydır devam eden çalışmasının sonucu, sabaha karşı 318 ekiple "Mavi Bayrak" operasyonunun gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonun devam ettiğini ve yeni gözaltılar olabileceğine dikkati çeken Yazıcı, "Antalya Emniyet Müdürlüğü Türkiye'de son yıllarda yapılan en büyük operasyonlardan birini gerçekleştirdi. Şüpheliler, kuvvetli delillerle satıcılık yaptıklarını ispatlayabileceğimiz, elimizdeki ciddi delillerle adliyeye çıkaracağımız bir gruptur. Turizmin başkentinde inşallah bundan sonra daha güvenli şekilde tüm misafirlerimizi ağırlayabileceğimizi söylemek isterim." diye konuştu.

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bu illetten toplumumuzu, Antalyalı hemşehrilerimizi, kente gelecek olan yerli ve yabancı misafirlerimizi koruma amacındayız. Bunu da belli oranda başardık. Bundan sonra da tüm dünyaya bu manada güven vererek yolumuza devam edeceğiz. Narkotik Daire Başkanlığı, ülke genelindeki büyük organizasyonlara dahil oluyor. Çok titiz bir çalışmadır."

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının operasyona ilişkin açıklamasında, Antalya il merkezinde uyuşturucu madde üreten, satan ve temin eden kişilerin tespitine yönelik uyuşturucu madde ticareti suçuyla ilgili olarak soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda, elde edilen deliller doğrultusunda, şüphelilerin yakalanması için arama ve gözaltı talimatları verildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu soruşturmayı yürütmek üzere görevlendirilen iki cumhuriyet savcımızın talimatları doğrultusunda, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 17 Mart'ta yapılan operasyonda Antalya ili Muratpaşa, Kepez ve Aksu merkez ilçelerindeki toplam 215 adreste arama yapılmış ve 210 şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal