Antalya'da Kırmızı Kod Uyarısı! 'Beklenen Hadiseler Sıradan Değil'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya kent merkezi için turuncu, Kemer, Kumluca ve Finike ilçeleri için de kırmızı kod uyarısı verdi. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçmasına karşı dikkatli olunmasını istedi.

30.12.2021-12:24 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-18:00)

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı uyarıda, kuvvetli yağışın beklendiği Antalya kent merkezine turuncu, Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine de kırmızı kod uyarısı verildi. Yetkililer, yer yer 300 kilograma kadar ulaşan yağış beklediklerini sel, su baskını, yıldırım, çatı uçmasına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış uyarıların peş peşe verildiği rapora göre, 'Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2) şeklinde olması bekleniyor.' denildi. 

BEKLENEN HADİSELER SIRADAN DEĞİL

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, 'Beklenen hadiseler, sıradan hadiseler değil. O yüzden çok nadir kullandığımız kırmız kod uyarısını Kemer, Finike ve Kumluca için verdik' demesi üzerine kırmızı kod uyarısı verilen 3 ilçede eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. 

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMASI İSTENDİ 

Dün yapılan uyarıda, kuvvetli yağışın beklendiği Antalya kent merkezine turuncu, Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine de kırmızı kod uyarısı verildi. Kent merkezinde 100 kilogramın üzerinde, Kemer, Kumluca ve Finike'de 200 kilogramların üzerinde, yüksek bölgelere ise 300 kilogram yağış beklendiğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, sel, su baskını, çatı uçası, yıldırım gibi yaşamı olumsuz etkileyecek olaylara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyardı. 

FIRTINA ÇATIYI UÇURDU

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı uyarıda, kuvvetli yağışın beklendiği Antalya kent merkezine turuncu, Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine de kırmızı kod uyarısı verilmişti. Yetkililer, yer yer 300 kilograma kadar ulaşan yağış beklediklerini sel, su baskını, yıldırım, çatı uçmasına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. 


Yapılan uyarılan sonrasında dün gece saatlerinde şiddetini artıran yağış ve fırtına bir binanın çatısının uçmasına neden oldu. Kepez ilçesi Emek Mahallesi 2184 Sokak’ta meydana gelen olayda kuvvetli yağış ve fırtına 3 katlı bir binanın çatısını uçurdu. Binanın çatısından kopan duvar ve diğer malzemeler ise bahçede park halinde bulunan bir aracın üzerine düştüğü kaydedildi. Hava olayından kaynaklı 5 tane aracın zarar görmesine neden olurken binanın duvarlarındaki bazı klima motorlarının da yerinden çıktığı görüntüler bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal