Antalya'da İki Aylık Buzağıya Cinsel Saldırı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 2 aylık buzağıya cinsel taciz uyguladığı DNA örnekleriyle tespit edilen zanlı hakkında "mala zarar verme" kabahati oluşmadığı sebebiyle kovuşturma olmadığına karar alındı. Hükme, buzağının sahibi Abdulkerim Gürbüz ile hayvan severler oldukça büyük tepki verdi.

13.12.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 13.12.2020-16:24)

Ağustos ayında meydana gelen çirkin hadisede Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Abdulkerim Gürbüz, arkadaşıyla beraber piknik için hazırlık yaparken hayvanlarına yem ile su vermek için ahıra gitti. Ahırın kapısının kapalı olmamasından kuşkulanan Gürbüz, içeri girdiğinde G.E.'nin 2 aylık buzağıya cinsel taciz uygulandığını gördü. Ahıra girdiğinde Gürbüz'ü gören G.E., telaş yaparak pantolonunu giymeye çalıştı.

DNA'LAR UYUMLU ÇIKTI

Jandarma görevlileri aracılığıyla yakalanan G.E. suçlamayı reddetti. Zanlı, kümesteki hayvanlarına zarar veren köpeği kontrol etmek için ahıra girdiğini iddia etti. Zanlı G.E ile buzağıdan alınan örnekler de Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na yollandı. Gelen sonuçlara bakıldığında G.E.'nin DNA'sı ile buzağıdan alınan DNA'nın uyumlu olduğu tespit edildi.

CEZASIZ KALDI

Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, G.E.'nin 'mala zarar verme' kabahatini işlemediğini, Hayvanları Koruma Kanunu gereğinde idari para cezası almasına, kamu için kovuşturmaya yer olmadığına hüküm verdi. Hükmün ardından buzağının sahibi olan Abdulkerim Gürbüz ile hayvan severler ayağa kalktı.

CİNSEL SALDIRI

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Arsan da hükmün hatalı olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından alınan swap örneklerinde şüpheli G.E.'nin DNA örnekleriyle, buzağıdan alınan örneklerdeki DNA örnekleri eşleşiyor. Yani şüpheli tarafından buzağıya cinsel saldırıda bulunulduğu açık ve net olarak belgeleniyor. Biz bu hatalı karara, itiraz ettik, eksik yapılan nitelendirme nedeniyle de konut dokunulmazlığının ihlali ve hayasızca hareketler suçundan dolayı ek suç duyurusunda bulunduk. 2 aylık buzağıya cinsel saldırı, 'mala zarar verilmedi' gerekçesiyle cezasız kaldı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal