Antalya Valiliği açıkladı: Sağanak yağış nedeniyle 4 ilçede yarın okullar tatil edildi!

Antalya'da dün akşam başlayan ve gece boyunca etkili olan şiddetli yağışlar, sel felaketine yol açtı. Kent merkezinde oluşan su birikintileri ve sel nedeniyle ulaşım ve eğitim aksarken, Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı'ndaki bir alt geçitte mahsur kalan araçlardan birinde, 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

13.02.2024-16:16 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-17:01)

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, sele ve felakete neden oldu. Sağanak yağışlar, yollarda su birikintilerinin oluşmasına ve birçok aracın sular altında kalmasına sebep oldu. Kepez ilçesinde bulunan bir alt geçitte mahsur kalan araçlardan birinde, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yetkililer, yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde eğitime bir süre ara verilmesine karar verdiler. Antalya Valiliği, 6 ilçede bugün eğitime ara verildiğini açıklarken, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde olumsuz hava koşullarının devam etmesi sebebiyle yarın da eğitime ara verileceğini duyurdu.

Antalya'nın yanı sıra Isparta, Burdur ve Muğla'da da yarın şiddetli yağış beklentisi bulunuyor. Yağışların devam etmesi nedeniyle bölgedeki vatandaşlar, sel riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İtfaiye, belediye ve diğer kurtarma ekipleri, selden etkilenen bölgelerde müdahale çalışmalarını sürdürüyor.


6 ilçede okullar tatil

Sel felaketi nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Serik ilçelerinde bugün okullar tatil edildi. Bu ilçelerdeki kadın kamu personelinin 0-6 yaş arası çocuğu olanlarının 1 gün idari izinli sayılacağı ve kreş ile gündüz bakımevlerinin de bir gün süreyle tatil edileceği duyuruldu.

Motokuryelere yönelik alınan tedbirler kapsamında, 5 merkez ilçede (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa) motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle yarın da Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde eğitime ara verileceği açıklandı.

Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya'da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildi. Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu, AFAD Başkan Yardımcımız, Afetlere Müdahale Genel Müdürümüz  Antalya'ya intikal etti. 989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi. Antalya'mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

4 ilde sarı kodlu uyarı

Münir Karaloğlu, kentte yarın da şiddetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illeri için turuncu kodun devam ettiğini belirten Karaloğlu, vatandaşları uyararak, "Uyarılara lütfen uysunlar. Mecbur olmadıkça tehlike arz eden bölgelere girmesinler." ifadelerini kullandı.

Sel felaketinin ardından bölgede alınan tedbirler ve yapılan uyarılarla ilgili olarak Bakan Yardımcısı Karaloğlu, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yağışların yarın da devam etmesi beklenirken, alınan tedbirlerle selin olumsuz etkilerinin minimize edilmesi amaçlanıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal