Son Dakika! Aday gösterilmedi, O isim CHP'den istifa etti

Partiye 55 yıldır onurla ve gururla hizmet verdiğini belirten ve ahlaki sebeplerle ayrıldığını dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı.

13.02.2024-15:57 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-17:08) Son Dakika! Aday gösterilmedi, O isim CHP'den istifa etti

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı. Akay, 55 yıldır onurla ve gururla hizmet verdiği CHP'den ahlaki sebeplerle ayrıldığını belirtti. Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, partisinin içindeki yönetim anlayışını eleştiren Akay, emeğe değer veren, üretim yapan ve toplumsal dayanışmaya önem veren bir siyaset anlayışının partideki bazı yöneticiler tarafından engellendiğini ifade etti.


Ahlaki gerekçelerle istifa

Akif Kemal Akay, açıklamasında,  "Başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen, tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum" dedi. Akay, CHP içindeki bu anlayışın kendisinin 55 yıllık hizmet geçmişine zarar verdiğini ve bu nedenle istifasını sunma kararı aldığını vurguladı.

Yeni aday belirlendi

Bu gelişme sonrasında CHP, Seyhan Belediye Başkanlığı için yeni bir aday belirledi. Parti, Seyhan Belediye Başkanlığı için Oya Tekin'i aday gösterdi. Seyhan ve Adana'da merakla beklenen yerel seçimlere dair bu gelişmeler, ilerleyen günlerde nasıl bir etki yaratacağı konusunda kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal