Annesinin itirafıyla hayatının şokunu yaşadı: Milyonlarca lira mirasın ortağı oldu

Muğla'da yaşayan Orhan Bozkurt, annesi Melek Bozkurt'un "Senin gerçek baban Halil Bozkurt değil, Hasip Bozkurt" itirafıyla büyük bir şok yaşadı. Bozkurt, yapılan DNA testiyle 100 milyonluk mirasın ortağı oldu. İşte detaylar...

18.12.2023-09:36 - (Son Güncelleme: 18.12.2023-17:59) Annesinin itirafıyla hayatının şokunu yaşadı: Milyonlarca lira mirasın ortağı oldu

Muğla’da eşi benzeri görülmemiş bir olay gerçekleşti. Muğla'da yaşan Orhan Bozkurt seneler sonra milyonlarca liranın varisi olduğunu öğrendi. 

Annesinin itirafıyla büyük bir şok yaşadı

Muğla’da yaşayan Orhan Bozkurt, annesi Melek Bozkurt'un "Senin gerçek baban Halil Bozkurt değil, Hasip Bozkurt" itirafıyla büyük bir şok yaşadı. Orhan Bozkurt bu kez, Melek Bozkurt'un da annesinin nüfusuna kayıtlı olması nedeniyle, "Peki dedem kim" sorusunu sordu. Aldığı cevap ise "Mehmet Bozkurt olabilirmiş" oldu. Bunun üzerine Avukat Varol Turbay'a başvuran Orhan Bozkurt, hem kendisinin hem de annesinin gerçek babasını öğrenmek istediğini söyledi.

Miras

Dev mirasa ortak oldu

Turbay da anne ve oğlu adına Milas Aile Mahkemesinde soy bağının reddi davası açtı. Dava kapsamında önce, Orhan Bozkurt'un iki yıl önce ölen kütükteki babası Halil Bozkurt'un mezarı açılarak DNA testi yapıldı. Testte, Halil Bozkurt'un babası olmadığı ortaya çıkınca, bu kez 3 yıl önce traktör kazasında ölen akrabası Hasip Bozkurt'un mezarı açılarak DNA testi yapıldı. Bu testte ise Orhan Bozkurt'un biyolojik babasının yaklaşık 100 milyon lira değerinde zeytinlikleri, gayrimenkulleri ve tarım arazileri bulunan Hasip Bozkurt olduğu belirlendi.

Annesinin babası da başka kişi

Bu arada, anne Melek Bozkurt'un (80) babası olduğu iddia edilen ve uzun yıllar önce ölen Mehmet Bozkurt'un mezarı da açılarak DNA testi yapıldı. Bu testte de Melek Bozkurt'un biyolojik babasının Mehmet Bozkurt olduğu belirlendi.

Miras

“Bu dava dünyada bir ilk”

Anne-oğulun avukatı Varol Turbay, "Meslek hayatım boyunca, yüzlerce babalık davasına baktım. Ancak anne ve oğlunun babalarını birlikte aramalarına ilk kez şahitlik ediyorum. Bu özelliğiyle bu dava dünya hukuk literatüründe bir ilk" diye konuştu.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal