Babasının mirasını sürdürüyor: Tek hasatta 500 bin TL kar ediyor

Tokat’ta yaşayan 36 yaşındaki Erdi Aydemir, 2 yıl önce vefat eden babasının arka bahçesinde ektiği akzambak çiçeğinin hasadına başladı. Bitkinin hasadından 400- 500 bin arasında bir kazançlarının olduğunu söyleyen Aydemir, "Bu işe babam başladı, 7 yıl önce bahçemizde 10 tane vardı. Bunu araştırdık ve faydalı bir bitki olduğunu gördük. Çoğalttık, şu anda bahçemizde 10 bin tane var" diye konuştu.

16.06.2023-16:26 - (Son Güncelleme: 17.06.2023-09:40) Babasının mirasını sürdürüyor: Tek hasatta 500 bin TL kar ediyor

Fabrika işçisi olan Erdi Aydemir, yaklaşık 2 yıl önce vefat eden babası Fikret Aydemir’in evlerinin arkasında bulunan 750 metrekarelik bahçede hobi olarak yetiştirdiği akzambağı çiçeğinden şimdilerde servet kazanıyor. Aydemir, akzambak çiçeği hasadından yıllık 400-500 bin TL civarında bir gelir elde ettiğini ifade ediyor. 

Sağlık ve gıda sektöründe kullanılıyor

DHA’da yer alan habere göre; Bahçesinde bulunan zambak hasadına başlayan Aydemir, çiçeğini ayrı polenini ayrı toplayarak değerlendiriyor. Aracı firmalar ile çiçeğini ve polenini sağlık ve gıda sektöründe kullanılmak üzere satıyor.

Akzambak Çiçeği

Yıllık 500 bin lira kazanıyor

Tek hasatta 750 metrekarelik bahçesinde toplam 300 kilogram hasat yapıyor. Polenini, çiçeğini ve soğanı ayrı ayrı satarak yılda ise 500 bin lira kazanıyor.

Akzambak çiçeğinin aromatik bir bitki olduğunu söyleyen Aydemir şöyle konuştu:

"Güzel kokusu ve keskin bir görüntüsü vardır. Bu çiçek Osmanlı döneminden kalan bir çiçektir. Birçok faydası vardır. Çiçeğinden reçeli, çayı yapılıyor. Ayrıca bunlar ağrı kesici özelliği olduğu için ilaç sektöründe kullanılıyor. Poleni organik boya yapımında kullanılıyor.

İlk babam başladı

Bu işe babam başladı, 7 yıl önce bahçemizde 10 tane vardı. Bunu araştırdık ve faydalı bir bitki olduğunu gördük. Çoğalttık, şu anda bahçemizde 10 bin tane var. Bunu hasadını yaptıktan sonra Türkiye'de satıyoruz.

Şu anda 750 metrekarelik bir alanda yapıyoruz. Bir memurun çalışıp emekli olduğunda kazandığı tazminat hakkını biz sadece bir sezonda kazanıyoruz. 400- 500 bin arasında bir kazancımız oluyor"

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal