Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? 2022 Anneler Günü ayın kaçına denk geliyor?

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü heyecanla beklenilmektedir. En kıymetlilerimiz olan annelerimizi bu özel gününde kutlamak isteyenler anneler gününün ne zaman olduğunu merak etmektedirler. 2022 Anneler Günü ne zaman? Anneler Gününe kaç gün kaldı? İşte ayrıntılar.

24.04.2022-20:42 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-20:42) Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? 2022 Anneler Günü ayın kaçına denk geliyor?

Tüm dünyada her sene farklı günlerde kutlanılan Anneler Günü, bu yıl ülkemizde Mayıs ayına denk gelmektedir. Kıymetlerini bilmemiz için özel bir gün Anneler Gününde hazırlıklar, hediye araştırmaları yapılmaktadır.

2022 Anneler Günü ne zaman?

Ülkemizde 2022 yılı Anneler Günü 8 Mayıs tarihine denk gelmektedir. Mayıs ayının ikinci haftası Pazar günü Anneler günü olarak kutlanılacaktır.

anneler günü

Anneler Günü tarihçesi nedir?

Anneler Gününün tarihçesi ile ilgili birçok rivayet var. Bunlardan en bilineni ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan öğretmen Anna Jarvis, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmıştır.

Anneler Günü ilk kez 1908 yılında 407 çocuk ve annelerinin katılımı ile gerçekleşmiştir. Anna öğretmenin bu girişimi mecliste uygun görülmemiştir. Anna ise bu durumu medya ve politikacılara bildirmiş ve 1914 yılının ikinci pazarında Anneler Günü ilan edilmiştir. Zaman geçtikçe anneler gününün ticarileştiğini gören öğretmen Anna, bu durumdan rahatsız olmuş ve mahkemeye vermiştir. Fakat davayı kazanamamıştır.

Diğer yandan Antik Yunan mitolojisinde de Anneler Günü yer edildiği söylenmektedir. Yunan mitolojisinin tanrı ve tanrıçalarının annesi olarak kabul edilen Rhea için ilkbahar festivalleri ile kutlanmıştır. Antik Romalılar İsa'nın doğumundan 250 yıl önce ana tanrıça Kibele için kutlamalar yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal