Anneler Günü Ne Zaman?

Mayıs ayına artık sayılı günler kalmasıyla birlikte, son günlerde vatandaşlar da anneler için özel ve anlamlı gün olan Anneler Günü ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, Anneler Günü ne zaman? Bu yıl Anneler Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak?

25.04.2021-16:00 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-10:23) Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler Günü, evlatlarını yetiştirirken hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen ve çocuklarına karşı karşılıksız derin sevgi besleyen anneleri sevindirmek ve onurlandırmak bakımından bir hayli önem taşıyor. Tüm dünyada her sene farklı zamanlarda kutlanan Anneler Günü'ne ilişkin bilgiler, ülkemizde de son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor.

NE ZAMAN?

Anneler Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye'de mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü kutlanıyor. Yani bu yıl içerisinde Anneler Günü 9 Mayıs'a denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ NASIL YAZILIR?

TDK'ye göre Anneler Günü kelimeler başındaki harfler büyük yazılır. Diğer yazılışlar direkt olarak yanlıştır. Ulusal, resmi ve dini bayramlarla anma ve kutlama günlerinin adları büyük harfle başlar. 

CÜMLE İÇİNDE NASIL YAZILIR?

Cümle içinde yazıldığında da Anneler Günü baş harfleri büyük halde yazılır.

TARİHÇESİ NEDİR?

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet farklı rivayet bulunuyor. Bu rivayetlerden en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama tarihte ilk kez, 1908 yılında bir okul içerisinde 407 çocuk ve anneleri ile birlikte gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi ise, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimleri ile paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra da anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini ne yazık ki kazanamamıştır.

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de bulunuyor. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamaları ile başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.


EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

- Hayat yolculuğumun en başından beri beni besleyen, üzerimden duayı hiç eksik etmeyen, benim için her an endişelenen, bana rehberlik eden ve her arayışımda beni destekleyen kişi sendin anneciğim. İhtiyacım olan sevgi için her gün orada olduğunu biliyorum. Anneler Günün kutlu olsun!

- Bana yolları göstermek için orada olduğun sürece, hiçbir şey için endişelenmem gerekmiyor. Seni seviyorum anneciğim. Anneler Günün kutlu olsun!

- Sarılmaya ihtiyacım olduğunda, kolların benim için her zaman açık. Bir arkadaşa ihtiyacım olduğunda, her zaman yanımdasın. Bir derse ihtiyacım olduğunda, en iyi öğretmensin. Gücün ve sevgin bana her zaman rehberlik ediyor. Seni çok seviyorum anneciğim, Anneler Günün kutlu olsun!

- Annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum.

- Karşılıksız tek sevgi ananın çocuğuna duyduğu sevgidir. Ben kendi çocuklarımda senin sevgini buldum. Ve seni ne çok sevdiğimi bir daha anladım. İyi ki seninle varım annem. Ellerinden öperim.

ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

- Buket Çiçek

- Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek meyveler)-

- Küçük Ev Aletleri

- Zücaciye, Mutfak Eşyaları

- Giyim Eşyası

- Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)

- Fotoğraf Çerçevesi

- Duvar Saati

- Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

- Annenizin hoşuna gidecek aranızda olan bir hikayeye yönelik bir eşya.

- Annenize yemek hazırlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal