Anneler günü ne zaman, anneler gününe kaç gün kaldı? 2022 Anneler günü tarihi ve tarihçesi

Sevgi dolu anneler gününe çok az kaldı. BU yıl anneler günü hangi güne denk geliyor? Anneler günü ne zaman? Arama motorlarında en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki anneler günü ne zaman? Tüm detaylar ve daha fazlası...

18.04.2022-16:57 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:57) Anneler günü ne zaman, anneler gününe kaç gün kaldı? 2022 Anneler günü tarihi ve tarihçesi

Anneler Günü'nün 2022 de ne zaman kutlanacağı merak konusu olmaya başladı.Hayatımız da ki en değerli varlık olan Annelerimizi bu özel günde hatırlamak doyasıya kucaklaşmak için can atıyoruz. Son bahar ,kış derken nisan ayını'da geride bıraktığımız bu günlerde Anneler gününe sayılı günler kadlı diyebiliriz. Anneler günü mayıs ayında ikinci pazar günü kutlanılıyor. BU yıl anneler günün hangi tarihe denk geldiğini merak edenler arama motorlarına akın ediyor. Peki Anneler günü'nün net bir tarihi bellimi mayıs ayının kaçıncı gününe denk geliyor?

Anneler günü hangi gün ve tarihe denk geliyor?

Anneler Günü Ne zaman?

Anneler günü farklı ülkelere göre kutlama tarihleri değişkenlik gösterebiliyor. Bir çok ülkede farklı olsada Anneler günü Türkiye'de mayıs ayının ikinci hafatasıın pazar günü olacak şekilde kutlanıyor. Bu sene de aslında durum çok da farklı değil bu yıl ise anneler günü 8 mayıs'ta kutlanıyor.

Anneler gününün var oluşu

Anneler gününün nasıl ve hangi şekilde ortaya çıkmış olduğu merak konuusu. Bir rivayete göre ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan öğretmen Anna Jarvis ismin de bir kadın,1905 senesinde ölen annesi için her sene bir kutlama gerçekleştirmek istemiştir. Bu kutlama 1908 senesinde ilk defa bir okulda 407 çocuk öğrenci ve onların velisi olan anneleriyle yapılmıştır.Anna nın bu girişimi,temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş ve resmi bir gerçekliğe kavuşmamıştır. Anna O dönemde'ki medya ve politikacıların en lider isimlerine bu durumu anlatmış ve uzun uğraşlar sonucunda 1914 senesinin ikinci pazar günü anneler günü olarak ilan edilmiştir. Anna durumdan gelir elde etmek ve yararlanmaya çalışan fırsatçılara defalarca dava açmış ama hiçbirisini kazanamamıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal