Anne sütünü az almış çocuklara ne yedirmeli? Anne sütüne en yakın gıda!

İnsan vücudunun sağlıklı kalması için dengeli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Peki Anne sütünü az almış çocuklara ne yedirmeli? İşte Anne sütüne en yakın gıda...

23.07.2022-10:12 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-10:12)

Kahvaltıların en temel gıdalarından birisi olan yumurta genç veya  yaşlı fark etmeksizin insan sağlığına oldukça faydalı bir besindir. Protein oranı bakımından yüksek olan yumurtalar günlük tüketilen besinler arasında hep üst sıralarda yer almaktadır. Uzmanlar da yumurtanın yararları bakımından anne sütüne en yakın gıdalardan birisi olduğunu ortaya koyuyor. 

Anne sütünü az almış çocuklara ne yedirmeli? 

İnsan vücudunun sağlıklı kalması için dengeli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Bebeklerin de ilk zamanlarında anne sütünü yeterli miktarlarda alması gelişimleri açısında büyük önem arz etmektedir. Fakat anne sütünü yeterli miktarda alamayan çocuklar için alternatif besinler de bulunmaktadır. Yumurta da bu besin türlerinden birisidir.

Yumurta faydaları

Kahvaltı sofralarında sıkça tüketilen yumurtanın faydaları saymakla bitmez. İşte yumurtanın insan sağlığına olan faydalarından bazıları:

- Yumurta bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.

- Kas ve içinde bulunan kalsiyum ve proteinden dolayı kas ve kemik gelişimi için oldukça önemlidir.

- Yüksek miktarda proteinden dolayı kasları güçlendirici etkiye sahiptir.

- İçerisinde bulunan aminoasit ve vitaminler vücuda beslenme konusunda oldukça etkilidir.

- Yumurta yine göz sağlığı için oldukça yararlı olan bir besindir. Böylece göz sağlığı iyi yönde etki eder.

- Yumurta iyi huylu kolesterol de yükseltme özelliğine sahiptir.

- Kalp sağlığını korur.

- Hafıza problemleri ile savaşır.

- Yumurta beyin sağlığı için oldukça faydalı olan bir besin olarak karşımıza çıkar.

- Vücudun demir seviyesini yükseltir.

Hemen hemen bir et kadar proteini bünyesinde barındıran yumurta tek başına tüketilebileceği gibi farklı yemeklerde de kullanılabilecek bir besin ürünüdür. Yumurta tüketimi tek başına veya farklı bir yemekle birlikte olması fark etmeksizin mutlaka alınması gereken bir gıda türüdür.

Diyetisyen Elif Bilgin Baş’a göre sağlıklı ve büyüme döneminde olan çocuklar her gün en az bir yumurta tüketmelidir. Fakat yumurta tüketimi ile beraber çocuklarda kolesterol seviyesinin de dikkatli kontrol edilmesi gerekir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal