Anne Karnında Bebeği Hareket Ettirmek İçin Ne Yapılmalı?

Hamilelik döneminin en çok merak edilen konularıdır. Anne karnındaki bebek nasıl hareketlendirilir? Ne yapılırsa bebek hareket eder? İşte detaylar...

04.05.2018-13:52 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-12:28)

Anne karnında bebeğin oynaması için ne yapmalı? Bebeğin anne karnında hareket etmesi için ne yenmeli? Anne karnında bebek hareketlerinin azalması, hamilelikte bebeğin hareket etmemesi, gebelikte bebeğin çok hareket etmesi gibi durumlar normal mi? Bebek hareketleri nerede hissedilir? konuları ile ilgili merak edilen tüm konular haberimizde...

Anne olmak her kadın için özel bir durumdur. Özellikle bebeğine kavuşmak için gün sayan anneler bebeğiyle ilgili tüm detayları en ince ayrıntısıyla inceler ve merak eder. Anne karnında olan bebeğin en çok merak edilen durumlarından birisi de bebeğin hareket ettiği anlardır. Sadece anne için değil diğer kişiler içinde heyecan verici anlardan birisidir. Anne karnındaki bebek hareket ettiği anda ortamda tatlı bir heyecan, şaşkınlık hatta sevinç çığlıkları duyulur. 

Anne adayları bebeklerinin ne zaman hareket etmesi gerektiği hakkında yeterli bir bilgiye sahip olmak ister. Anne karnındaki bebeğin hareket durumuyla ilgili tüm merak edilenleri sizler için hazırladık.

Anne adayları bebeklerinin hareketlerini çok daha iyi hissedebilmeleri için sessiz ve sakin ortamları tercih etmelidir. Anne adayının dinlenir pozisyonda olması önemlidir.

ANNE KARNINDA BEBEĞİ HAREKET ETTİRMEK İÇİN NE YAPMALI?

Anne adayının bebeğinin hareketlerini hissedebilmesi için kan şekerinin normal seviyede olması gerekir. Yemek yedikten sonra dinlenir pozisyona geçen anne bebeğin hareketlerini çok daha rahat hissedebilir.

Bebekler genellikle saat 21:00 - 01:00 arasında çok hareketli olur. doktor tarafından bebek hareketi takibi yapılması gerektiği söylenen anne, akşam yemeğinden sonra sol tarafa yatarak 2 saat boyunca bebeğin 10 kere hareket edip etmediğini kontrol edebilir.

Anne adayının tatlı tüketmesi bebeğin hareketlenmesine yardımcı olur.

Annenin uzun süre aç ve susuz kalması bebeklerde hareketsizliğe neden olur. Bu nedenle hamile kadınların oruç tutması önerilmez.

Normalde bebeğin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Eğer bu sayı 10'dan az ise doktorunuzu arayın. Çok hareket eden bir bebeğin ileride hiperaktif olması gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda bazı söylentilerin aksine bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.

Hamileliğin sonlarına doğru bu hareketler eğlenceden çok ağrı verir. Bebeğin "tekmelemesi" rahimde gerginliğe neden olarak ağrı ve acı yaratabilir.

BEBEK HAREKETLERİNİ DAHA KOLAY HİSSETMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

- Yatağa uzanın ve rahatlayın,

- Şekerli bir şeyler için,

- Yüz üstü yatın,

- Bebek 28 haftadan büyükse sırt üstü yatın,

- Bebeğinize müzik dinletin. 

- Hızı çok arttırmadan tempolu bir şekilde koşmak bebeğinizin hareketlenmesini sağlayacaktır.

- 22-26. haftalarda bebeğinizin görme duyusu gelişeceğinden el fenerini midenizin üzerinde tutarak tepki vermesini sağlayabilirsiniz.

- Bir bardak portakal suyu ya da süt tüketin. Bu iki içecek sindirim sistemini harekete geçirir ve bebekte canlandırıcı etki gösterir.

- Çok hafif bir şekilde tık tık yapacak kadar karnınıza vurmanız bebeğinizi harekete geçirebilir.

- Enerji miktarı yüksek olan yiyecekler tüketebilirsiniz.

- Eğer bebeğiniz karnınızda çok hareket ediyorsa; bu onun yeterli miktarda oksijen aldığını ve Amniyon sıvısının yerinde olduğunu gösterir. İyi beslendiğinin de göstergesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal