Ankisiyete Krizlerinin Üstesinden Nasıl Gelinir? İşte Tavsiyeler!

Siz de zaman zaman anksiyete krizleri yaşıyorsanız bunu nasıl geçireceğinizi bilemiyorsanız sizin için tavsiyelerimiz var. Uzmanlar anksiyete krizlerinin kısa sürede geçmesi için önerilerde bulunuyor. Merak ettiklerinizi sizin için paylaştık.

24.05.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-11:59)

Modern çağın en sık rastlanılan hastalıklarından biri de kaygı bozukluğudur. Birçok insanda gördüğümüz bu rahatsızlık kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Peki anksiyete krizlerinin üstesinden nasıl gelinir gelin birlikte bakalım.

GEÇMİŞİ GEÇMİŞTE BIRAKIN  

Geçmişte takılıp kalmak size hiçbir yarar sağlamayacaktır. Zihninizi bu gibi düşüncelerle meşgul etmeyi hemen bırakmalısınız. Geçmişe takılı kalmak istemiyorsanız  bu tarz düşünceler aklınıza geldiğinde eğlenceli şarkılar açıp  başka şeyler düşünmeye çalışmalısınız. Israrla aynı düşüncelere takılıp kalmaktan sakınmalısnız. 

ZEVK ALDIĞINIZ BİR ŞEYLE UĞRAŞIN   

Anksiyete krizlerinin en büyük nedeni istenmeyen düşünceleri istemeden akla getirmektir. Bu sebeple sizi mutlu edecek bir şeylerle oyalanabilrsiniz. Mesela hoşlandığınız bir müzik aletini çalmak için bir kursa gidebilir, sevdiğiniz ya da seveceğiniz bir hobi edinebilirsiniz.  

NEFES ALIŞVERİŞLERİNİZİ KONTROL EDİN   

Anksiyete krizi sizi daraltmaya başladığı zaman nefes alışverilerinizi kontrol altına almaya başlayın. Sakin bir şekilde derin derin nefes alıp vermeye çalışın. Bu sizi rahatlatacaktır. Ciğerlerinizin rahatlaması  ruhunuza vesile olacaktır.. 

GÜZEL DÜŞÜNÜN!  

En önemli maddeyi en sona bırkatık. Evet bunu söylemek kolay yapması zor. Ancak ne kadar güzel şey düşünürseniz o kadar güzel şeyler karşınıza çıkar. Bunu asla unutmayın! Hayata karşı hiçbir şey yapacak takatiniz kalmadığı zaman sizi mutlu edecek şeyleri düşünüp o şeylerden zevk almaya çalışın. Böyle davranmak yaşadığınız anksiyete krizlerinizin sayısının azalmasını sağlayacaktır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal